search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 23:32
MENU CLOSE

ΔΝΤ: «Καμπανάκι» για την ανάπτυξη – Οι χειρότερες προβλέψεις της 30ετίας

06.04.2023 20:01
imf10322_new

Κίνδυνο επιβράδυνσης αντιμετωπίζει φέτος το 90% των ανεπτυγμένων οικονομιών, την ώρα που οι προοπτικές ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία την επόμενη πενταετία είναι οι χειρότερες των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μια ισχυρή ανάκαμψη παραμένει άπιαστη, δεδομένων των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων και τον ακόμα υψηλό πληθωρισμό.

 Η κ. Γκεοργκίεβα σημείωσε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα περιοριστεί σε μέσο ετήσιο ρυθμό περίπου 3% τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρόκειται για την πιο αδύναμη μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη για την ανάπτυξη από το 1990, και βρίσκεται πιο κάτω από τον μέσο όρο 3,8% για τις τέσσερις πενταετίες των τελευταίων 20 χρόνων.

Η κ. Γκεοργκίεβα σημείωσε ότι «οι γεωπολιτικές εντάσεις και ο οικονομικός κατακερματισμός» ήταν βασικοί φραγμοί στην ανάπτυξη, με τον εμπορικό προστατευτισμό να αναμένεται να περιορίσει τον ρυθμό της οικονομικής επέκτασης. 

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον ενόψει των εαρινών συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι χαμηλότερες προοπτικές θα κάνουν «ακόμη πιο δύσκολη τη μείωση της φτώχειας, την επούλωση των οικονομικών πληγών της κρίσης της πανδημίας και την παροχή νέων και καλύτερων ευκαιριών για όλους». 

Διαβάστε επίσης:

Reds: Πώληση ακινήτου στο Βουκουρέστι έναντι 11,4 εκατ. ευρώ

Διακοπή ρεύματος: Πώς θα αποζημιώνονται οι καταναλωτές από τον ΔΕΔΔΗΕ – Τα ποσά που δικαιούνται

Οφειλές στον ΕΦΚΑ: Αναβιώνουν οι ρυθμίσεις των 120 και των 72 δόσεων



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 23:32