search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:51
MENU CLOSE

«Καίει» την κυβέρνηση η ασφάλεια των πολιτών

06.04.2023 06:00
patision_new

Τα όσα συνέβησαν χθες το πρωί στην Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ με τον αστυνομικό να πυροβολεί τέσσερις φορές στον αέρα, σημαδεύοντας στη συνέχεια προς την πλευρά των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπίσει την επίθεση των κουκουλοφόρων, έφερε και πάλι στην επικαιρότητα το μεγάλο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και της εκπαίδευσης των ανδρών της αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται δε μετά την ιστορία του αστυνομικού γερανού που επιχείρησε να πέσει επάνω σε διαδηλωτές, την ημέρα της μεγάλης συγκέντρωσης για τα Τέμπη, καθώς ο οδηγός του έχασε την ψυχραιμία του, φοβούμενος ότι θα του επιτεθούν οι διαδηλωτές.  

Προφανώς, τα δύο αυτά περιστατικά – τα οποία έρχονται να προστεθούν στους λάθος χειρισμούς που κάνουν κατά κύριο λόγο οι νεαροί σε ηλικία αστυνομικοί – δείχνουν την έλλειψη σωστής εκπαίδευσης παρά το γεγονός ότι η διάσταση αυτή έχει επισημανθεί δεκάδες φορές, ιδιαίτερα μετά από γεγονότα αστυνομικής υπερβολής. Μίας υπερβολής που θέτει σε κίνδυνο την ζωή των ίδιων των αστυνομικών αλλά και των πολιτών.   

Όπως σημείωναν μάλιστα κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ «ο θεός έβαλε το χέρι του και δεν υπήρξαν θύματα, αλλιώς οι κάλπες θα έπρεπε να στηθούν αύριο το πρωί».

Το βίντεο που κυκλοφόρησε – και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό CGTN!!! – δείχνει τον αστυνομικό, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με πέτρες από τους κουκουλοφόρους να στρέφει το όπλο του προς το σημείο όπου μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν και ανυποψίαστοι πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα γεγονότα.

Στη συνέχεια ο αστυνομικός, ο οποίος με το ένα χέρι κρατάει το όπλο και με το άλλο το τιμόνι, επιταχύνει και φεύγει από το σημείο.

Η ΕΛ.ΑΣ κράτησε αποστάσεις από το περιστατικό με τους τρεις αστυνομικούς που επέβαιναν στο περιπολικό αναφέροντας ότι «είχε δοθεί εντολή να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών» μπροστά από την ΑΣΟΕΕ την ώρα των επεισοδίων.

Πριν από λίγες μέρες πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο θέμα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην Αττική, είχε πει «ότι τα δύο τελευταία χρόνια η αστυνομία ενισχύθηκε με 3.700 αστυνομικούς, οι 600 εξ αυτών τοποθετήθηκαν τον Ιανουάριο του 2023, με αποτέλεσμα να αυξήσουν κατά 70 τις περιπολίες».

Όλα αυτά ωστόσο – λίγο πριν από τις εκλογές – δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στην Κατεχάκη, καθώς καθημερινά πια υπάρχουν σοβαρά γεγονότα βίας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν συμβεί τα εξής περιστατικά:

  • αστυνομικός πυροβολεί στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ όπου είχαν συγκεντρωθεί κουκουλοφόροι,
  • τρεις τραυματίες στη Βούλα από πυροβολισμούς και μαχαιρώματα,
  • δύο τραυματίες στο Παλαιό Φάληρο από πυροβολισμούς,
  • δύο τραυματίες στην Αργυρούπολη από επίθεση με μαχαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Αναδίπλωση από την κυβέρνηση για τη διάταξη για τις ανεξάρτητες Αρχές – Αποσύρεται η διατύπωση για το απόρρητο

Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα: Οι πολίτες της Ηπείρου να αξιολογήσουν αντικειμενικά όσα έγιναν εδώ

Γιάννης Ραγκούσης: Άγνωστοι παραβίασαν την εξώπορτα του σπιτιού του στην Πάρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:49