search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:51
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα: «Επαναστατικό χρηματοδοτικό εργαλείο»

07.04.2023 12:06
mitsotakis_new

Για τις αυξήσεις στους μισθούς και συνολικά τις αποδοχές των εργαζομένων – προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για τη δεύτερη τετραετία – αναφέρθηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση για τα τρία χρόνια της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το χρηματοπιστωτικό αυτό ίδρυμα ως ένα «επαναστατικό χρηματοδοτικό εργαλείο» και τόνισε ότι μόλις τα τελευταία τρία χρόνια απέκτησε η Ελλάδα αυτό το «εργαλείο». Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «καθοριστικό» τον ρόλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ξανά στις αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων, λέγοντας ότι ο ρόλος της συγκεκριμένης τράπεζας θα είναι καθοριστικός και για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων «για να δούμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού σημείωσε ότι μέχρι στιγμής η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει 40.000 επιχειρήσεις, τόνισε ότι «στόχος είναι να φτάσουμε στις 100.000 επιχειρήσεις», χάρη στο νέο εργαλείο «Know your customer» της τράπεζας, το οποίο θα έλθει να καταπολεμήσει το πρόβλημα της αδυναμίας πρόσβασης της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό.

Σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη «το νέο μας εργαλείο θα αλλάξει εντελώς το τοπίο και θα δώσει πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αθόρυβα δουλέψαμε πάνω από 1,5 χρόνο για να μπορέσουμε να λάβουμε τις σχετικές εγκρίσεις, να κάνουμε τις διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες, να φτιάξουμε το Πληροφοριακό Σύστημα κ.λπ.».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Ξεδιπλώνει» πρόγραμμα και υποψηφιότητες εν μέσω κόντρας με την κυβέρνηση για τις προτάσεις του

Ο Μητσοτάκης «επενδύει» στην οικονομία, αλλά το Βερολίνο ζητά εκ νέου λιτότητα

Όλα τα σενάρια για την υπόθεση Κασιδιάρη – Νέα παρέμβαση μελετά η κυβέρνηση 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:51