search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:51
MENU CLOSE

Ρωσία: Κατηγορίες για κατασκοπεία απαγγέλθηκαν στον δημοσιογράφο της WSJ που «πιάστηκε στα πράσα»

07.04.2023 18:17
kataskopos-rosia-wsj-1-new

Οι ρωσικές διωκτικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για κατασκοπεία εις βάρος του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, ‘Εβαν Γκερσκόβιτς.

Ο ανταποκριτής της αμερικανικής εφημερίδας δήλωσε αθώος, αρνούμενος «κατηγορηματικά» τις κατηγορίες σε βάρος του, μετέδωσαν το Interfax και το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Γκερσκόβιτς, Αμερικανός πολίτης ρωσικής καταγωγής, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην πόλη των Ουραλίων Γεκατερίνεμπουργκ με κατηγορίες για κατασκοπεία, τις οποίες η Wall Street Journal, δυτικοί ηγέτες και συνάδελφοί του χαρακτήρισαν ψευδείς. «Πιάστηκε στα πράσα» είχε αναφέρει η ρωσική διπλωματία.

Σύμφωνα με το Interfax, ο Γκερσκόβιτς διώκεται βάσει του άρθρου 276 του ρωσικού Ποινικού Κώδικα, κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Η σύλληψη έγινε στο Αικατερίνμπουργκ, στην ανατολική πλευρά των Ουραλίων. Σύμφωνα με την FSB, ο δημοσιογράφος «προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες», που έχουν σχέση «με τη δραστηριότητα ενός από τα εργοστάσια του ρωσικού στρατού».

Όπως είχε αναφέρει η FSB, ο δημοσιογράφος «ενεργούσε με βάση οδηγίες της αμερικανικής πλευράς» και «προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες».

Ο Γκέρσκοβιτς καλύπτει θέματα στη Ρωσία, την Ουκρανία και σε άλλα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal. Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί για το πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse και τις εφημερίδες Moscow Times και New York Times.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα του Πενταγώνου για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων για την Ουκρανία – Έγιναν φέιγ βολάν στα social media

WSJ: Στροφή στην πρόσληψη «ώριμων» υπαλλήλων από επιχειρήσεις στις ΗΠΑ – Δουλεύουν περισσότερο από τους νέους

Οι φοβίες του Πούτιν και οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:51