search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:27
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση στα νέα της αποφυλάκισης – «Θα δω το παιδί μου;» (Videos)

12.04.2023 21:56
kaili_new

Αποφυλακίζεται τις επόμενες ώρες η Εύα Καϊλή η οποία ήταν προφυλακισμένη για τέσσερις μήνες στο πλαίσιο έρευνας για το σκάνδαλο Qatargate.

Όπως έγινε γνωστό, η Εύα Καϊλή θα μένει σε άλλο σπίτι από αυτό του Φραντσέσκο Τζόρτζι μετά την απόφαση αποφυλάκισής της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι από τις βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στο σπίτι μαζί της θα έχει τη δίχρονη κόρη της Αριάδνη.

Η πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή

«Η αποφυλάκισή της ήταν γνωστή σε εμάς από χθες το απόγευμα, όταν επικοινώνησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των Βρυξελλών και μας ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί η κα Καϊλή. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι να έχουμε και τυπικά τη διαταγή του ανακριτή, να μη δημοσιοποιήσουμε τίποτα», είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Έλληνας δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Για να μη γίνονται λάθη γιατί ακούγονται πολλά, αύριο δεν θα γίνει το δικαστικό συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η κα Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της τυπικά. Ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα».

Ο κ. Δημητρακόπουλος, περιγράφοντας την στιγμή που η Εύα Καϊλή έμαθε ότι θα αποφυλακιστεί, σημείωσε: «Από χτες το βράδυ, όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της 4 – 5 φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει. Είναι η πρώτη φορά που την άκουσα χαρούμενη, είναι η πρώτη φορά που χαμογέλασε και μου είπε “μου λες αλήθεια Μιχάλη; Θα δω το παιδί μου;”. Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη».

Το σκεπτικό της απόφασης

Το σκεπτικό της απόφασης των βελγικών Αρχών που αποκάλυψε το MEGA, αναφέρει πως το δικαστήριο του Βελγίου εκτιμά ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις προϋποθέσεις που κρατούσαν την ευρωβουλευτή στις φυλακές.

Αυτό, διότι – σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στο φως το MEGA και υπογράφει ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ- οι δικαστές επιμένουν ότι οι λόγοι που την κρατούσαν τόσο καιρό στη φυλακή ακόμη ισχύουν: «Δεδομένου ότι οι λόγοι όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη συνέχιση της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Το νέο προεκλογικό σποτ για «μια Ελλάδα πιο ισχυρή, με αυτοπεποίθηση»

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια: Λίγη ντροπή δε βλάπτει

Με «πόλεμο» διαρροών απαντά το Μαξίμου στις καταγγελίες Τζανερίκου – «Τη φυλάει στην κυβέρνηση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:27