search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:47
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνο κάνει ατάραχο τη βόλτα του σε πάρκο (Video)

12.04.2023 09:47
agriogourouno new

O πληθυσμός των αγριογούρουνων, όπως είναι γνωστό, έχει αυξηθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τόσο που δεν βρίσκουν πια τροφή στα περιαστικά δάση. Ετσι δεν είναι ασυνήθιστες οι εικόνες με αγριογούρουνα να κάνουν βόλτες ακόμα και μέσα στα προάστια των πόλεων.

Αντιστοιχο περιστατικό έγινε σε πάρκο της Τριανδρίας, στη Θεσσαλονίκη, Μάλιστα έχει γίνει Viral ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Tik Tok και δείχνει ένα αγριογούρουνο να περπατά αμέριμνο στο πάρκο.

@ladaagapimono @lada2 #ladaagapimono #greektiktok #fly ♬ Comedy Scenes – Comical, stupid, silly, loose, comical, farce(1295330) – Ponetto

Αν και τις περισσότερες φορές τα αγριογούρουνα που κατεβαίνουν εντός του αστικού ιστού είναι τρομαγμένα, αυτό φαίνεται να κινείται ατάραχο.

Ο αγριόχοιρος είναι παμφάγο ζώο.

Τρέφεται κυρίως με βελανίδια, κάστανα, διάφορα φρούτα και καρπούς, ρίζες και βολβούς τα οποία βγάζει σκάβοντας το έδαφος.

Οι επιδρομές του είναι συχνές σε καλλιέργειες με πατάτες, παντζάρια και καλαμπόκια, ιδίως όταν οι καρποί είναι σε γαλακτώδη ακόμα μορφή.

Το διαιτολόγιο συμπληρώνεται με μύκητες (μανιτάρια), σκουλήκια, σαλιγκάρια, προνύμφες εντόμων, έντομα, αμφίβια, ερπετά, τρωκτικά, αυγά εδαφόβιων πτηνών αλλά και ψοφίμια, γι’ αυτό το κρέας του αγριόχοιρου πρέπει να βράζεται καλά.

Διαβάστε επίσης

Πάσχα 2023: Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια (Video)

Τη Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του Γιώργου Μπόμπολα

Μπόρις Κλέιμαν: «Μόνο χόρεψα μαζί της» – Τι ισχυρίζεται ο τερματοφύλακας για τον βιασμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07