search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:51
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Συνελήφθη από το FBI ο 21χρονος Εθνοφρουρός για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου (Video)

13.04.2023 21:45
teixeira-23-new

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) προχώρησε σε μία σύλληψη για τη διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου και συνεχίζει την επιχείρηση επιβολής του νόμου στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για τον ύποπτο της διαρροής απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, 21χρονο Εθνοφρουρό της Αεροπορίας των ΗΠΑ, για τον εντοπισμό του οποίου έκανε λόγο νωρίτερα δημοσίευμα από το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, λίγο νωρίτερα χαρακτήρισε τη διαρροή αυτή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια». Παρέπεμψε τους δημοσιογράφους, για περισσότερες διευκρινίσεις, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης άνοιξε επίσημη ποινική έρευνα την περασμένη εβδομάδα και το Πεντάγωνο αξιολογεί τη ζημιά που προκλήθηκε από αυτή καθώς μπορεί να είναι η πιο επιζήμια δημοσίευση απόρρητων πληροφοριών των ΗΠΑ εδώ και χρόνια.

Οι New York Times ανέφεραν νωρίτερα ότι ο αρχηγός μιας διαδικτυακής ομάδας όπου αναρτήθηκαν τα μυστικά έγγραφα είναι μέλος της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας της Μασαχουσέτης.

Με το όνομα Τζακ Τεϊσέιρα, ο 21χρονος εθνοφύλακας ηγήθηκε της Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας όπου περίπου 20 με 30 άτομα μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, τα ρατσιστικά μιμίδια και τα βιντεοπαιχνίδια, ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι συνεντεύξεις και έγγραφα που εξέτασε η εφημερίδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν νωρίτερα την Πέμπτη είπε ότι οι ανακριτές προσεγγίζουν την πηγή της διαρροής.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο νεαρός είχε νόμιμη πρόσβαση στα 300 έγγραφα που φωτογράφισε. Συνολικά 1,25 εκατομμύρια πολίτες έχουν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

DW: Υπόθεση Καραϊβάζ – Ανησυχία για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Louis Vuitton στο Παρίσι – Στους δρόμους ξανά για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Μακρόν

Καμίλα: Από επίσημη ερωμένη του Καρόλου, βασίλισσα – Η λατρεία της για τα άλογα, ο «παράνομος» έρωτας και ο γάμος το 2005

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:51