search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:34
MENU CLOSE

Καιρός: Κακοκαιρία πλήττει την Αττική – Καταιγίδες στα βόρεια προάστια, βροχές στο κέντρο της Αθήνας (Videos)

19.04.2023 15:30
kairos-new

Βροχερός είναι ο καιρός στην Αττική το μεσημέρι της Τετάρτης (19/4), καθώς το λεκανοπέδιο πλήττεται από κακοκαιρία, την ώρα που στα βόρεια προάστια ξέσπασαν καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός ήταν από το πρωί συννεφιασμένος, με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι να σημειωθούν καταιγίδες στα βόρεια προάστια.

Από την έντονη βροχόπτωση στην Παλλήνη σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά σπίτια είναι χωρίς ρεύμα.

Στο μεταξύ, άρχισαν να πέφτουν και οι πρώτες ψιχάλες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, αυτή τη στιγμή σημειώνεται ισχυρή βροχόπτωση στο Μαρούσι, την Πεντέλη, την Αγία Παρασκευή, τη Βαρυμπόμπη, την Παλλήνη και την Εκάλη, ενώ ψιχαλίζει στα Βριλήσσια, την Ελευσίνα, το Νομισματοκοπείο, στο Τατόι και στο Χαλάνδρι.

Η σημερινή πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα, Τετάρτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη (20/4)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη (20/4). Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές-βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα νότια πελάγη 5 και πρόσκαιρα τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από άγρια συμπλοκή σε εμπορικό κέντρο – Τραυματίας αστυνομικός

Μαχαίρωμα στην Ακρόπολη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον έναν 17χρονο

Κρήτη: Ένας θησαυρός αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ στα χέρια αρχαιοκάπηλων – Λάρνακες και αγγεία του 1400 π.Χ. (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:34