search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 07:09
MENU CLOSE

Σουβλάκια (καλαμάκια) με ψητά λαχανικά και χαλούμι

19.04.2023 06:00
souvlaki_xaloumi

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστά καλαμάκια λαχανικών με κομμάτια κυπριακού χαλουμιού, μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο και μπαχαρικά, που ψήνονται στην ψησταριά, στο φούρνο ή και σε ένα σχαροτήγανο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι λαχανικά επιθυμείς όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, μανιτάρια, τοματίνια, κρεμμύδια ακόμα και σπαράγγια ή γλυκοπατάτες και να τα σερβίρεις σαν τυλιχτά σουβλάκια με πίτες, ή ανοιχτά μαζί με τηγανητές πατάτες, ρύζι, διάφορες αλοιφές και σαλάτες.

Υλικά για τη Συνταγή

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

250 γραμμάρια μανιτάρια (2 φλιτζάνια, περίπου)

150 γραμμάρια τοματίνια (1 φλιτζάνι)

1 κολοκυθάκι πράσινο, μεσαίο

1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι

250 γραμμάρια χαλούμι (1 συσκευασία)

Για τη μαρινάδα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αρχικά προθερμάνετε την ψησταριά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ή αν χρησιμοποιήσετε το φούρνο, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 200ο C.

2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας, μέχρι να ενωθούν καλά.

3. Πλύνετε τα λαχανικά και κόψτε τα σε ομοιόμορφα κομμάτια, περίπου 2,5 εκατοστών. Κόψτε και το χαλούμι σε κύβους, ιδίου μεγέθους, έτσι ώστε να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.

4. Βάλτε τα κομμάτια των λαχανικών και τα χαλούμια σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύστε με τη μαρινάδα και ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά για να καλυφθούν με αυτήν.

5. Περάστε τα λαχανικά και τα κομμάτια τυριού σε ξύλινα καλαμάκια που τα έχετε αφήσει για αρκετή ώρα μέσα στο νερό για να φουσκώσουν και να μην καούν στο ψήσιμο.

6. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στην προθερμασμένη σχάρα ή σε ένα ταψί, αν τα ψήσετε στο φούρνο σας. Ψήστε τα για περίπου 10-15 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά μια φορά στα μισά του χρόνου. Τα κομμάτια του χαλουμιού θα πρέπει να είναι καλά αλειμμένα με το λάδι της μαρινάδας, για να μην κολλήσουν στη σχάρα. Σερβίρετέ τα ζεστά με ψητές σουβλακόπιτες, πατάτες τηγανητές, ρύζι, σάλτσα πέστο, χούμους ή τζατζίκι.

Διαβάστε επίσης:

Πουτίγκα με περισσεύματα ψωμιού, κέικ ή τσουρεκιού

Γιγάντια παλμιέ σφολιάτας, βουτηγμένα στη σοκολάτα

Πατάτες «τσακισμένες», στη φριτέζα αέρος (air fryer)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:53