search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:13
MENU CLOSE

Ουκρανία: Θρίλερ με ισχυρή λάμψη πάνω από τον ουρανό του Κιέβου – Προκάλεσε αντιαεροπορικό συναγερμό (Video)

20.04.2023 10:39
kievo_new

Σύγχυση επικρατεί στο Κίεβο με αφορμή την έντονη λάμψη που παρατηρήθηκε στον ουρανό και σύμφωνα με τους Ουκρανούς προκλήθηκε από κάποιο δορυφόρο που μπήκε στην ατμόσφαιρα.

Ωστόσο η NASA αρνείται ότι συνέβη κάποιο πρόβλημα με δορυφόρο, γεγονός που έχει επιτείνει την ανησυχία των κατοίκων της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η «έντονη λάμψη» που παρατηρήθηκε πάνω από το Κίεβο περίπου στις 10 το βράδυ προκάλεσε αντιαεροπορικό συναγερμό, αλλά «η αντιαεροπορική άμυνα δεν ενεργοποιήθηκε», όπως ανέφερε στο Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Σέργκι Πόπκο.

Λίγη ώρα αργότερα η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι η λάμψη «είχε σχέση με την πτώση κάποιου δορυφόρου ή μετεωρίτη». Ωστόσο η NASA έσπευσε να διαψεύσει οποιοδήποτε πρόβλημα με δορυφόρο. Ο εκπρόσωπος της NASA διευκρίνισε ότι ο δορυφόρος για το οποίον έγινε συζήτηση «εξακολουθεί να είναι σε τροχιά».

Στην αρχή της εβδομάδας η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος είχε ανακοινώσει ότι ένας παλιός δορυφόρος βάρους 300 κιλών θα επέστρεφε στην ατμόσφαιρα κάποια στιγμή την Τετάρτη. «Ωστόσο η επανείσοδος δεν έχει γίνει ακόμα. Ούτε υπήρξε άλλος δορυφόρος της NASA που να μπήκε στην ατμόσφαιρα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της NASA, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συζήτηση αφορούσε στον δορυφόρο RHESSI, που χρησιμοποιήθηκε για την παρατήρηση φαινομένων στον Ήλιο και είχε τεθεί σε τροχιά το 2002, για να κηρυχθεί εκτός λειτουργίας το 2018.

Η έντονη λάμψη στον ουρανό του Κιέβου προκάλεσε μια φρενίτιδα από φήμες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και αρκετά κανάλια μετέδωσαν βίντεο που καταγράφουν την λάμψη που παρατηρήθηκε πάνω από την πόλη.

«Ενώ τα social media βρίσκουν διασκεδαστικό να αναπαράγουν εικονίδια με ιπτάμενους δίσκους… παρακαλούμε να μην χρησιμοποιείται το επίσημο σύμβολο της πολεμικής αεροπορίας σε αυτές τις εικόνες», σχολίασε η ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Σύμφωνα με τη NASA το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου RHESSI θα αναφλεγεί καθώς θα επανεισέλθει στην ατμόσφαιρα, αλλά ορισμένα τμήματα του θα μείνουν άθικτα και ο κίνδυνος να χτυπήσει κάποιος στην Γη είναι μηδαμινός.

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος ασφαλείας του Λούλα – Το βίντεο που τον «έκαψε»

Τραγωδία στην Υεμένη: Τουλάχιστον 85 νεκροί σε ουρά ανθρωπιστικής βοήθειας – Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου (Videos)

Politico: «Φρένο» στα δωρεάν ταξίδια αξιωματούχων της ΕΕ επιχειρεί να βάλει η Κομισιόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24