search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 10:47
MENU CLOSE

Πετρόπουλος ΑΕΒΕ: Λανσάρει ηλεκτρικό σκούτερ – Eτοιμάζει και microcar

20.04.2023 16:20
electric-car-new

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη BYD για να εισάγει και τα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα του κινεζικού κολοσσού στην Ελλάδα (κάτι που ήδη γίνεται στα επαγγελματικά οχήματα της μάρκας) βρίσκεται η Πέτρος Πετρόπουλος.

Συγκεκριμένα η BYD που ήδη κυκλοφορεί τα ηλεκτρικά Ι.Χ. της σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές όπως της Γερμανίας και της Νορβηγίας «βλέπει» την εισαγωγή της σε μικρότερες αγορές όπως της Ελλάδας  προς το τέλος του 2023.

Έτσι, η «Πετρόπουλος» που ήδη συνεργάζεται με τους Κινέζους διαθέτει το πλεονέκτημα για να είναι αυτή που θα καταφέρει να είναι αντιπρόσωπος της BYD και στα ηλεκτρικά Ι.Χ.

Γενικότερα η συνεργασία με την BYD χαρακτηρίζεται ως στρατηγικής σημασίας από τη διοίκηση της Πετρόπουλος καθώς μπορεί να προσφέρει συνέργειες στους περισσότερους από τους νέους κλάδους που σχεδιάζει να μπει η εταιρεία και που όλοι σχετίζονται με το automobility.

Κι αυτό γιατί η εταιρεία, διατηρώντας πάντα την ισχυρή παρουσία της στις παραδοσιακές της δραστηριότητες εισέρχεται δυναμικά σε τομείς όπως το R&D, η μικροκινητικότητα, η αποθήκευση ενέργειας μέσω ανακύκλωσης μπαταριών και η αγορά μοτοσικλέτας.

Έτσι για παράδειγμα η συνεργασία με την BYD μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής στη δημιουργία μονάδας αποθήκευσης ενέργειας μέσω ανακύκλωσης μπαταριών λιθίου καθώς ο κινέζικος κολοσσός είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τέτοιων μπαταριών παγκοσμίως. 

Έτοιμη να λανσάρει ηλεκτρικό σκούτερ

Σε ότι αφορά τη μικροκινητικότητα η εταιρεία έχει ήδη σχεδιάσει και αναπτύξει σε τελικό στάδιο την κατασκευή ενός ηλεκτρικού σκούτερ, το οποίο θα έχει έτοιμο για να λανσάρει στην αγορά στο τέλος του 2023 με αρχές του 2024.

Στην αρχή η διάθεση του σκούτερ θα είναι αποκλειστικά B2B και αργότερα θα προσφέρεται και απευθείας σε καταναλωτές.

Εκτός του σκούτερ η εταιρεία σχεδιάζει ήδη και την κατασκευή ενός microcar το οποίο όμως βρίσκεται σε αρκετά πιο πρώιμο στάδιο εξέλιξης.

Η συνολική επένδυση για την κατασκευή του σκούτερ φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ έγινε με ίδια κεφάλαια και ο στόχος είναι να αποφέρει έσοδα τα τάξης των 20 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία. 

Σε ότι αφορά την έρευνα και ανάπτυξη η εταιρεία έχει επενδύσει στη δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας καθώς έχει ενσωματώσει στο δυναμικό της μία εταιρεία startup η οποία εξειδικεύεται στην παροχή εστιασμένων λύσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική.

Στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας η Πετρόπουλος θα δραστηριοποιηθεί μέσω της δημιουργίας μεγάλης μονάδας η οποία θα ανακυκλώνει μπαταρίες λιθίου όταν αυτές θα αποσύρονται από τα οχήματα καθώς θα έχουν φτάσει κάτω από το 80% της αρχικής τους απόδοσης.

Επίσης η εταιρεία μέσω της εισαγωγής της στην αγορά μοτοσικλέτας καθώς πρόσφατα απέκτησε την αντιπροσωπεία της KTM Ελλάδος, προσβλέπει να εδραιωθεί στις υψηλές πωλήσεις και να φτάσει να κατέχει στην Ελλάδα αντίστοιχο μερίδιο αγορών του εξωτερικού, κοντά στο 10%.

Η επένδυση για το deal με την KTM προσεγγίζει τα 6-7 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας θα γίνει ένα evaluation του δικτύου προκειμένου οι υπηρεσίες που παρέχονται να ανταποκρίνονται στα διεθνή στάνταρ της εταιρίας.

Για την επιτυχή εισαγωγή της στους νέους τομείς αλλά και στη γενικότερη στρατηγική της η Πετρόπουλος ποντάρει πολλά στην υφιστάμενη συνεργασία της με τον κινεζικό κολοσσό BYD από τη οποία ήδη εισάγει ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα διαφόρων τύπων, αλλά προσβλέπει στην επέκταση της συνεργασίας και στα επιβατικά μοντέλα που μέχρι στιγμής κυκλοφορούν μόνο σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές όπως της Γερμανίας και της Νορβηγίας.

Σε ότι αφορά τα βαρέα οχήματα η διοίκηση της εταιρίας ανέφεραν ότι πρόκειται για μία αγορά που χτυπήθηκε τόσο έντονα κατά την περίοδο της κρίσης που αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια δεν έχει καταφέρει ακόμα να επανέλθει.

Ειδικά η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία αγορά μεταχειρισμένων στα βαρέα οχήματα καθώς οι πωλήσεις καινούριων είναι πλέον ελάχιστες.

Διαβάστε επίσης:

Cenergy Holdings: Επενδύσεις 170 εκατ. ευρώ στη διετία με ανεκτέλεστο 2 δισ. ευρώ – Το πλάνο ανάπτυξης του Ομίλου

Τουρισμός: «Αλώβητα» τα 5άστερα από πανδημία και κρίση- Πλήττονται τα φθηνά και πλήρους λειτουργίας ξενοδοχεία 

Mytilineos: Δικαιώθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην καταγγελία της κατά της Imerys Βωξίτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 10:39