search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Η… γκάφα στο μήνυμα για την 21η Απριλίου – Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

21.04.2023 18:28
mitsotakis 5430 maximou- new

Σε επικοινωνιακή γκάφα υπέπεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το μήνυμά του για τη «μαύρη» επέτειο της 21ης Απριλίου.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του μηνύματος έγραφε ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες… τιμούν τη σημερινή επέτειο του πραξικοπήματος.

Μετά από λίγο πάντως η λέξη άλλαξε…

Προφανώς αντιλαμβανόμενος το άτοπο, η τελευταία πρόταση άλλαξε και το “τιμούν” έγινε “υποδέχονται”, χωρίς και αυτό πάντως να διορθώνει τα πράγματα, καθώς η υποδοχή προϋποθέτει θετική στάση.

Η αιχμηρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα το γραφείο Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αιχμηρή ανακοίνωση στηλίτευσε το περιεχόμενο της ανάρτησης του πρωθυπουργού.

«Κύριε Μητσοτάκη, οι μόνοι Έλληνες που «τιμούν» την θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος είναι οι χουντικοί που έχετε μαζέψει στο κόμμα σας.

Και το χειρότερο δεν είναι μόνο αυτό που γράψατε, αλλά ότι αλλάξατε την ανάρτηση σας λέγοντας ότι οι Έλληνες «υποδέχονται» την επέτειο.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Ποτέ ξανά πρωθυπουργός της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά δεν διανοήθηκε να προσβάλει με αυτό τον τρόπο τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία, Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

Ντροπή σας» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: Δεν ξεχνάμε τους επίορκους που τσαλαπάτησαν με τα τανκς τη δημοκρατία

«Mόνο αν δεν ξεχάσουμε θα μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, πάντα και παντού», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την σημερινή επέτειο της 21ης Απριλίου.

Στο μήνυμά του αναφέρει: «Δεν ξεχνάμε τους επίορκους που τσαλαπάτησαν με τα τανκς τη δημοκρατία. Τους δεσμοφύλακες του λαού μας, που άνοιξαν τις φυλακές και τα ξερονήσια σε όσους στάθηκαν απέναντι στην ωμή βία. Όσους δεν παραδέχτηκαν την ήττα και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα. Αυτούς τιμάμε. Όχι την επέτειο της κατάλυσης της δημοκρατίας. Και δεν ξεχνάμε επίσης και τι μας οδήγησε στην 21η Απρίλη.

Το μετεμφυλιακό καθεστώς της υποτέλειας και της αδικίας, ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μη, το φακέλωμα, η καταστολή, οι διώξεις των “αντιφρονούντων”, η φίμωση της ενημέρωσης, η διάβρωση του κράτους, η αποστασία, έστρωσαν το δρόμο στη χούντα».

Διαβάστε επίσης:

Τριγμοί στην Ελλάδα από το φορτίο κοκαΐνης σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων

Tσίπρας για 21η Απριλίου: «Δεν ξεχνάμε τους επίορκους που τσαλαπάτησαν με τα τανκς τη δημοκρατία»

Εκλογές 2023 – Επίσημο: Στις 11 το πρωί του Σαββάτου ο Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:40