Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τρυφερά, αέρινα και πεντανόστιμα κλασσικά αμυγδαλωτά με 3 μόνο υλικά που έχουν πάρει «εργολαβία» τον καφέ και αποτελούν για πολλούς το ιδανικό συνοδευτικό του.
Θεωρούνται η πατροπαράδοτη ελληνική εκδοχή των γαλλικών μακαρόν, αποτελούνται από αμυγδαλόψιχα τριμμένη, ασπράδια αυγών και ζάχαρη άχνη και τα τελευταία χρόνια κάνουν δυναμικό comeback σε ζαχαροπλαστεία αλλά και σπιτικά κεράσματα.
3 ασπράδια (102 γραμμάρια), από φρέσκα αυγά και από το ψυγείο
255 γραμμάρια άχνη ζάχαρη + 1 κουταλιά της σούπας για το πασπάλισμα, κοσκινισμένη
255 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα, χοντροαλεσμένη
1 τσιμπιά αλάτι
Μερικές σταγόνες λεμονιού (προαιρετικά)
1. Αρχικά ετοιμάστε την αμυγδαλόψιχα, βάζοντας τα αμύγδαλα (χωρίς φλούδα), σε ένα πολυκόφτη (μούλτι) και αλέθοντας τα. Στη συγκεκριμένη συνταγή προτείνουμε να μείνει χοντρό το άλεσμα, για να είναι αισθητό το αμύγδαλο στο μπισκότο. Προθερμάνετε επίσης, τον φούρνο στους 180ο C.
2. Σε ένα μπολ βάλτε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα, ώστε να ενωθούν τα στέρεα υλικά.
3. Σε ένα άλλο καθαρό και στεγνό μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και τις σταγόνες λεμονιού, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια σφικτή μαρέγκα.
4. Προσθέστε στη μαρέγκα τη μισή ποσότητα των στέρεων υλικών και ανακατέψτε απαλά και προσεκτικά, επιμελώς για να μην χαθεί ο όγκος, με μια σπάτουλα μαρίζ. Συνεχίστε με την προσθήκη των υπόλοιπων στέρεων υλικών, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
5. Μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με τη βοήθεια 2 κουταλιών (για πιο ρουστίκ αποτέλεσμα), σχηματίστε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, μικρά μπισκότα μεγέθους 2-3 εκατοστών, με απόσταση μεταξύ τους.
6. Πασπαλίστε τα μπισκότα από πάνω με λίγη ζάχαρη άχνη, με τη βοήθεια ενός μικρού αχνηρίχτη και βάλτε τα στον προθερμασμένο φούρνο.
7. Ψήστε τα για 15-20 λεπτά, ώστε να σχηματίσουν μια σκληρή κρούστα καραμέλας, με το εσωτερικό τους να παραμένει ελαφρώς μαλακό. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
8. Αποθηκεύστε τα σε δοχείο πλαστικό ή μπισκοτιέρα με καπάκι που σφραγίζει, για να παραμείνουν τραγανά. Λίγο πριν το σερβίρισμα μπορείτε να τα ενώσετε σαν σάντουιτς με λίγη μαρμελάδα, κρέμα πατισερί ή μους σοκολάτας ή να τα απολαύσετε σκέτα με τον καφέ σας.
Μικρά μυστικά
Διαβάστε επίσης:
Γαλλική σαλάτα μπιστρό, με γρήγορη πίκλα κρεμμυδιού
Υγιεινό γιαουρτογεύμα σε βαζάκι, για πρωινό ή γλυκό σνακ
Σουβλάκια (καλαμάκια) με ψητά λαχανικά και χαλούμι
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.