search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:02
MENU CLOSE

Δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Ελεύθερος ο οδηγός του ΚΤΕΛ

23.04.2023 14:46
ktel_troxaio

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του λεωφορείου των ΚΤΕΛ που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και έξι τραυματίες, τα ξημερώματα της Κυριακης, στον Πλαταμώνα.

«Ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου μας, το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, καθώς δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΕΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογραφος, κλπ)», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

«Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Αυτό που προέχει, για την εταιρεία μας, είναι η ανάρρωση των συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο ενός νέου παιδιού, από τους επιβαίνοντες στα δύο Ι. Χ. και την ευχή μας, να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά, θύμα της ασφάλτου», καταλήγει.

«Στη δεξιά λωρίδα με σβηστά τα φώτα»

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη 1.30 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν το διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, κινούμενο επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα, εμβόλισε τα δύο, προπορευόμενα, ΙΧ αυτοκίνητα ελάχιστα μέτρα μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αμάξια ήταν σταθμευμένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου ανέφερε στο «Πρώτο Θέμα» πως ο οδηγός του ΚΤΕΛ του είπε πως τα δύο ΙΧ ήταν σταματημένα, με σβηστά τα φώτα.

«Ο οδηγός ήταν σε κατάσταση πανικού όταν βγήκε από το λεωφορείο. Είδα τους επιβάτες και βεβαιώθηκα ότι έβγαιναν όλοι καλά και ρώτησα τον οδηγό τι έγινε. Μου είπε πως “τα αυτοκίνητα ήταν στην άκρη του δρόμου, όχι στη Λ.Ε.Α. Ήταν στη δεξιά λωρίδα με σβηστά τα φώτα”», περιέγραψε ο Θανάσης Σιμώτας, ο οποίος οδηγούσε έτυχε να βρίσκεται με το τουριστικό λεωφορείο του ακριβώς πίσω από τα τρία οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα.

Όπως εξήγησε, το συγκεκριμένο κομμάτι της ΠΑΘΕ είναι «τυφλό», καθώς αμέσως μετά τη σήραγγα ο δρόμος γίνεται απότομα κατηφορικός.

«Στο τσακ τη γλίτωσα να πέσω πάνω τους. Μετά τη σήραγγα έχει κατηφόρα και δεν βλέπεις τι γίνεται έξω από αυτή. Βλέπω ένα αυτοκίνητο στη δεξιά λωρίδα, κάθετα μπροστά μου στα 150 μέτρα. Το άλλο ήταν στη Λ.Ε.Α. χτυπημένο. Κάνω έναν ελιγμό και πέρασα το σημείο. Κατέβηκα κάτω και πατούσα συντρίμμια. Άκουσα κραυγές, κλάματα, φωνές. Υπήρχε παντού καπνός και μύριζε καμένο. Ήταν σαν σκηνικό πολέμου», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ο οδηγός του ΚΤΕΛ τον είχε προσπεράσει νωρίτερα στα διόδια του Πλαταμώνα.

«Πριν από τη σήραγγα υπάρχουν τα διόδια του Πλαταμώνα. Εγώ εκεί κινούμουν με 95 χλμ/ώρα. Το λεωφορείο με προσπέρασε με μια ταχύτητα μεγάλη. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο αλλά είχε μεγαλύτερη ταχύτητα από εμένα», είπε.

Διασωληνωμένοι οι δύο από τους τραυματίες

Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ο 19χρονος που βρισκόταν στο ένα όχημα και τραυματίστηκαν ακόμη 6 νέοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία ανήλικη. Οι δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Σκάκι: Από του χρόνου στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Λεωφόρος Σχιστού: Απίστευτο τροχαίο με πρωταγωνιστή ιερέα

Κερατσίνι: Πήγαν να σφάξουν αρνάκι έξω από εκκλησία για… τάμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59