search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:19
MENU CLOSE

Αλέξης Γεωργούλης: Ορίστηκε εισηγητής για την άρση ασυλίας του στην επιτροπή νομικών υποθέσεων

25.04.2023 19:27
georgoulis-siriza-1-new

O Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ο εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση της άρσης ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής νομικών υποθέσεων θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου, ωστόσο με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση στις 23 και 24 Μαΐου χωρίς να είναι γνωστό εάν το θέμα θα συζητηθεί μία από αυτές τις ημέρες.

Την ίδια ώρα, σε διαρκή επικοινωνία με τους τρεις δικηγόρους του στο Βέλγιο και την Ελλάδα βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης.

Ο Αλέξης Γεωργούλης περιμένει το «πράσινο φως», προκειμένου να καταθέσει στις βελγικές αρχές για την καταγγελία που έκανε η Ελένη Χρονοπούλου σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό. 

Με δεδομένο ότι οι δικηγόροι του δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και κυρίως των σωματικών βλαβών που έχουν διαπιστωθεί στην Ελένη Χρονοπούλου, ο Αλέξης Γεωργούλης συλλέγει στοιχεία, τα οποία θα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του για όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο του 2020.   

Σε αντίθεση με το γραφείο της Εύας Καϊλή, το γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη δεν έχει σφραγιστεί, καθώς οι βελγικές αρχές δεν χρειάζεται να το ερευνήσουν.

Σημειώνεται ότι, έφόσον το αδίκημα φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, και εκεί έγινε η μήνυση, οι βελγικές δικαστικές αρχές είναι αποκλειστικά αρμόδιες για να κρίνουν την αθωότητα ή την ενοχή του ευρωβουλευτή.

Διαβάστε επίσης:

Νέο σποτ από ΚΝΕ: «Αηδιάζεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση της διαφθοράς;»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Κόσοβο: Το ΥΠΕΞ χωρίς εξήγηση, αλλάζει την πάγια ελληνική θέση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Debate γίνονται, αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:15