search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:47
MENU CLOSE

Φρέντι Μέρκιουρι: Στο σφυρί 1.500 προσωπικά αντικείμενα του σταρ των Queen (Videos/Photos)

26.04.2023 14:32
mercury-new

Μία από τις πιο στενές φίλες του Φρέντι Μέρκιουρι πρόκειται να βγάλει σε πλειστηριασμό μία συλλογή από 1.500 αντικείμενα που ανήκαν στον σταρ των Queen, μεταξύ των οποίων χειρόγραφοι στίχοι τραγουδιών και κοστούμια που φορούσε στη σκηνή.

Τα αντικείμενα αυτά συγκεντρώθηκαν από τον Μέρκιουρι σε διάστημα 30 χρόνων και τα είχε στο σπίτι του, στο δυτικό Λονδίνο. Όταν έφυγε από την ζωή, το 1991, άφησε το σπίτι και το περιεχόμενό του στην Μέρι Όστιν.

«Η συλλογή σε βάζει βαθειά στη ζωή του ατόμου που γνώριζα», λέει η Όστιν, μιλώντας μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο με πίνακες ζωγραφικής, μεταξύ των οποίων ένας του Γάλλου ζωγράφου Τισό, που τον αγόρασε ο Μερκιουρι ένα μήνα πριν πεθάνει. Ο συγκεκριμένος πίνακας εκτιμάται ότι θα πωληθεί προς 400.000-600.000 λίρες.

«Εδώ βλέπεις όλο το εύρος του γούστου του», λέει η Όστιν, μιλώντας αποκλειστικά στο BBC. «Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη και σοφιστικέ συλλογή».

Το πιο σημαντικό αντικείμενο από αυτά που θα βγουν στο σφυρί είναι ένα χειρόγραφο με τους στίχους και τις νότες του τραγουδιού We Are The Champions, ένα από τα εμβληματικά κομμάτια των Queen, που η τιμή του εκτιμάται στις 200.000-300.000 λίρες.

Επίσης θα δημοπρατηθεί ένα κομμάτι χαρτί με τους στίχους του τραγουδιού Killer Queen, που γράφτηκε το 1974 και μπορεί να πουληθεί 50.00-70.000 λίρες.

«Βλέπεις την εξέλιξη του καλλιτέχνη. Τις διορθώσεις, τις σκέψεις, τις προσαρμογές που έκανε», λέει η Όστιν, αναφερόμενη στα χειρόγραφα του Μέρκιουρι.

Η Όστιν γνώρισε τον Μέρκιουρι το 1970, όταν ήταν φίλη του κιθαρίστα του συγκροτήματος, Μπράιαν Μέι και συνδέθηκαν με προσωπική φιλία που δεν διαταράχθηκε στα χρόνια. Μάλιστα η Όστιν ήταν αυτή που φρόντισε τον Μέρκιουρι όταν προσβλήθηκε από το Aids.

Μετά τον θάνατο του Μέρκιουρι η Όστιν αποφεύγει να μιλάει δημοσίως για την σχέση τους, αλλά λέει στο BBC ότι ο σπουδαίος καλλιτέχνης παραμένει ένα κομμάτι της ζωής της.

«Μου λείπει το χιούμορ, η ζεστασιά, η ενέργεια που έβγαζε», λέει. Το σπίτι του Μέρκιουρι, στο Γκάρντεν Λοτζ του Κένσινγκτον παραμένει όπως ήταν πριν από τρεις δεκαετίες, με τα έπιπλα, τα έργα τέχνης και τα χαλιά που αγαπούσε ο σταρ.

Στην συλλογή του υπάρχουν πίνακες του Ματις και του Σαγκάλ, ένα πορτρέτο με την υπογραφή του Πικάσο.

«Μου αρέσει να βρίσκομαι ανάμεσα σε εξαιρετικά αντικείμενα», έλεγε ο Μέρκιουρι.

Τώρα όμως η Όστιν αποφάσισε να πουλήσει την συλλογή, «γιατί χρειάζεται να τακτοποιήσω τις εκκρεμότητες», όπως λέει.

Η 72χρονη Όστιν εξηγεί ότι «ήρθε η ώρα να πάρω την δύσκολη απόφαση για να κλείσω αυτό το πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο της ζωής μου». Και εκτός από λίγα «προσωπικά δώρα» και φωτογραφίες του ζευγαριού, η Μέρι Όστιν πουλάει τα πάντα.

Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο Σόθμπις, στο Λονδίνο, αυτό το καλοκαίρι και εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν περίπου 6 εκατομμύρια λίρες. Μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε επίσης:

Harry Belafonte: Όταν «ένωσε» κορυφαίους καλλιτέχνες στο «We Are The World (Video)

«Φιντέλιο» στη Λάρισα που αγαπάει την όπερα

Χάρι Μπελαφόντε: Πέθανε στα 96 του ο τραγουδιστής, ηθοποιός και ακτιβιστής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:46