search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:33
MENU CLOSE

Ντόναλντ Τραμπ: Τι κατέθεσε η αρθρογράφος που υποστηρίζει ότι τη βίασε

27.04.2023 12:30
jean-karroll-viasmos-trump

Με λεπτομέρειες περιέγραψε τον βιασμό της από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η αρθρογράφος Τζιν Κάρολ, η οποία έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του.
«Βρίσκομαι εδώ γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ με βίασε και όταν έγραψα γι αυτό, εκείνος είπε πως δεν συνέβη. Είπε ψέματα και έπληξε την υπόληψή μου και βρίσκομαι εδώ για να διεκδικήσω τη ζωή μου», κατέθεσε η Κάρολ στο δικαστήριο.
Η Κάρολ έχει μηνύσει τον Τραμπ για δυσφήμηση, υποστηρίζοντας ότι την βίασε σε ένα δοκιμαστήριο ρούχων στο κατάστημα Bergdorf Goodman, στη Νέα Υόρκη, το 1996 και όταν εκείνη μίλησε δημόσια για το θέμα, ο τέως πρόεδρος άρχισε μία εκστρατεία δυσφήμησης και απαξίωσης της υπόληψης της.
Η Κάρολ κατέθεσε ότι είχε «ενθουσιαστεί» όταν διαπίστωσε ότι είχε βρεθεί για ψώνια στο ίδιο κατάστημα με τον Τραμπ και σκεπτόταν ότι θα είχε μια ωραία ιστορία να αφηγηθεί στους φίλους της.
«Ήταν μια χαριτωμένη σκηνή της Νέας Υόρκης. Μου αρέσει να δίνω συμβουλές και εκεί ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, που μου ζήτησε συμβουλές για να αγοράσει ένα δώρο». Η Τζιν Κάρολ λέει πως ο Τραμπ ήταν φιλικός μαζί της και συζητώντας άρχισαν να περιφέρονται στο κατάστημα μαζί.
Η Κάρολ είχε στραμμένη όλη την προσοχή της στον Τραμπ όταν μπήκαν στο ασανσέρ στον πρώτο όροφο του καταστήματος. Παραδέχτηκε ότι ίσως φλέρταρε με τον Τραμπ, αλλά δεν σκέφτηκε πως θα μπορούσε να γίνει επιθετικός. Όταν οι δυο τους έφτασαν στον χώρο με τα εσώρουχα, η Κάρολ λέει πως «το ρομάντσο κλιμακώθηκε», αλλά και πάλι δεν πήγε το μυαλό της στην πιθανότητα να εξελιχθεί περισσότερο η κατάσταση.
Ο Τραμπ πρόσεξε ένα γκρι προκλητικό εσώρουχο και ζήτησε από την Κάρολ να το δοκιμάσει. Αρχικά αρνήθηκε, αλλά –όπως είπε- σκέφτηκε πως θα είχε να αφηγηθεί μια πικάντικη σκηνή για το τηλεοπτικό σόου “Saturday Night Live”.
«Δεν φανταζόμουν τίποτα από αυτά που συνέβησαν στη συνέχεια», είπε, περιγράφοντας ότι ο Τραμπ την έσπρωξε στο δοκιμαστήριο, την ακινητοποίησε στον τοίχο παρά τις φωνές της και την βίασε.
Ο δικαστής ρώτησε την Κάρολ τι έκανε στη συνέχεια. «Με ρωτάτε τι έκανα εκείνη την στιγμή», είπε η Κάρολ και ξέσπασε σε κλάματα, «σκέφτομαι από τότε γιατί πήγα μαζί του και έφτασα σε αυτή την κατάσταση. Αλλά είμαι υπερήφανη γιατί κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου και τον έσπρωξα μακριά».
Όλα έγιναν σε λίγα λεπτά, είπε η Κάρολ, «θα ακουστεί παράξενο, αλλά ήμουν πολύ τρομαγμένη για να σκεφτώ αν εκείνη την στιγμή φοβόμουν ή όχι. Έπρεπε να μείνω ζωντανή μόνο και μόνο για να φύγω από αυτόν τον χώρο».

Η Κάρολ αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια που έκανε να το ξεπεράσει, χωρίς να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Όμως τηλεφώνησε σε κάποια φίλη της, η οποία της είπε πως έπρεπε να καταγγείλει στην αστυνομία τον βιασμό της από τον Τραμπ. Όμως η Κάρολ δίστασε. Την επόμενη μέρα, μία συνάδελφός της στη δουλειά, με την οποία συζήτησε όσα είχαν συμβεί την παρότρυνε να ξεχάσει την ιστορία γιατί ο Τραμπ «θα την έθαβε» με τους δικηγόρους που είχε.
Η Κάρολ συμφώνησε. «Φοβόμουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Σκεφτόμουν ότι θα εκδικείτο και ντρεπόμουν. Νόμιζα πως ήταν δικό μου λάθος», είπε στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δημιουργήσει πολιτικό θέμα. «Θέλω να ρυθμιστεί ένα προσωπικό θέμα, γιατί με είπε ψεύτρα κατ΄ επανάληψη και έπληξε την υπόληψή μου. Είμαι δημοσιογράφος- το μόνο που πρέπει να έχω είναι η εμπιστοσύνη των αναγνωστών», κατέθεσε.
Η Κάρολ τελικά μίλησε δημόσια για τον βιασμό της όταν ο Τραμπ ήταν υποψήφιος για την προεδρία.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Φήμες και… διαψεύσεις για την υγεία του – «Δεν ήταν καρδιακή προσβολή» (videos)

ΗΠΑ: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο γιατί είχε μαζί του «καλαμάκι για βαμπίρ»

Ο ρόλος της Κίνας ως «χωροφύλακας» στη Μέση Ανατολή (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:32