search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:21
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: «Αρνητική η αντιπολίτευση σε κάθε επένδυση»

29.04.2023 12:03
adonis voyli 654- new

Το επενδυτικό έργο του υπουργείου Ανάπτυξης συνόψισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πάνελ που συντόνισε ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ζαχαρός, «έχει αλλάξει η νοοτροπία όσον αφορά τις επενδύσεις. Στην αντιπολίτευση δεν αρέσει καμία επένδυση, και όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτείνει καμία επένδυση, σε όλες είναι αρνητικός».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει μια χώρα που έχει σημασία να έχει κυβέρνηση σταθερή, φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική.

«Κάθε χρόνο αυτής της κυβέρνησης οι επενδύσεις είναι περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. Το 2021 κάναμε ρεκόρ FDI (άμεσων ξένων επενδύσεων) όλων των εποχών, το 2022 κάναμε μεγαλύτερο ρεκόρ και το 2023, αν δεν έχουμε πολιτική αναταραχή μετά τις εκλογές, θα έχουμε τρίτη χρονιά ρεκόρ FDI» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «η ελληνική οικονομία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του 2019, η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα».

«Είμαστε μια κυβέρνηση που πιστεύει στο επιχειρείν και η νέα μας τετραετία θα είναι επικεντρωμένη κυρίως στην ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρείν ώστε να ωφεληθεί περισσότερο η ελληνική οικονομία και οι εργαζόμενοι» κατέληξε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το τι λέει στους επενδυτές που ταλαιπωρούνται με τη Δικαιοσύνη, ο υπουργός απάντησε πως «έχουμε συμφωνήσει σε ορίζοντα 26 μηνών από σήμερα η δικαιοσύνη στην Ελλάδα και ο ρυθμός απονομής της σε σχέση με οικονομικά ζητήματα δε θα έχει καμία σχέση με σήμερα. Ο στόχος είναι να πάμε στο μισό χρόνο από ό,τι είμαστε σήμερα ώστε να πλησιάσουμε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια με την παγκόσμια τράπεζα για να σχεδιαστεί αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Συμφωνία για ντιμπέιτ στην ΕΡΤ

Σκουρλέτης για ξυλοδαρμό 11χρονου: «Άφαντη η υπουργός Παιδείας»

Εκλογές 2023 – Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ(μ-λ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05