search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:06
MENU CLOSE

Αλέξης Τσίπρας: Οι 5+3 δεσμεύσεις του για τους Ποντίους

30.04.2023 13:33
tsipras_menidi

Τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τους παλιννοστούντες Έλληνες του Πόντου, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε κεντρική προεκλογική ομιλία στο Μενίδι, με κορυφαία συγκρότηση Επιτροπής για τη χάραξη σχεδίου δράσης για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού την περίοδο 1914-1923. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις εξαγγελίες του κόμματός του, για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του ποντιακού ελληνισμού, αλλά και για την απλοποίηση στις διαδικασίες απόκτησης ιθαγένειας, για τα δάνεια και τη στέγαση, και την Εθνική Σύνταξη προς τους ποντίους από την Σοβιετική Ένωση.

Εισαγωγικά η Πόπη Τσαπανίδου καλωσόρισε τις ηγεσίες ποντιακών ομοσπονδιών και οργανώσεων που έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση και συγκεκριμένα τις ηγεσίες της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, του Παγκοσμίου Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων, του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, κ.ά. Ομοσπονδίες και οργανώσεις, όπως είπε, «που αγωνίζονται καθημερινά να αναδείξουν τον ποντιακό ελληνισμό και να πετύχουν την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας». Η ίδια σημείωσε ότι η έχει ξεχωριστή σημασία η σημερινή προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα καθώς «είμαι και εγώ ανάμεσά σας ως Πόντια».

Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στην ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού και στη συμβολή του στην πορεία της χώρας, καθώς και στην ανάγκη «έμπρακτης αναγνώρισης» της συμβολής αυτής.

«Είμαστε σήμερα, εδώ» -ανέφερε- «για να τιμήσουμε την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού και τη μεγάλη συνεισφορά του στην πορεία της χώρας μας ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι η ιστορία αυτή δεν αφορά το παρελθόν, αλλά το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, αφορά την παιδεία μας, τον πολιτισμό μας, τα δικαιώματα στέγασης και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτών μας και τις διπλωματικές μας σχέσεις. Αφορά την ταυτότητά μας».

Διαβάστε επίσης:

Μπογδάνος: Προς τη σωστή κατεύθυνση το κάλεσμα Βελόπουλου για πανστρατιά

Κωνσταντοπούλου: «Πραξικοπηματικός αποκλεισμός της Πλεύσης Ελευθερίας»

Σκέρτσος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε υπόμνημα εναντίον του κόμματος Κασιδιάρη;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:06