search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:50
MENU CLOSE

Τσίπρας: Κρίσιμη η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αλλιώς ο Μητσοτάκης θα κάνει «κυβέρνηση–κουρελού»

05.05.2023 15:22
tsipras arta 098- new

Μηνύματα για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την κρισιμότητα της πρωτιάς στην κάλπη της 21ης Μάϊου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Άρτα, όπου μίλησε σε πολίτες σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως είναι κρίσιμο ποιος θα είναι πρώτος στην κάλπη της 21ης Μαϊου, καθώς ο πρώτος θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση με το τρίτο κόμμα. Μάλιστα, εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα επιδιώξει να σχηματίσει «κυβέρνηση κουρελού» από την κάλπη της απλής αναλογικής, έστω και με εκβιασμούς και αποστασίες, καθώς όπως είπε, «αυτή η οικογένεια έχει το know how».

Δεδομένου ότι η Άρτα είναι από τους νομούς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την πρωτιά στις εκλογές του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως στις 22 Μαϊου «η Άρτα δε θα είναι γαλατικό χωριό, ούτε η εξαίρεση στο χρώμα του [εκλογικού] χάρτη» γιατί όλη η Ελλάδα θέλει Αλλαγή».

Πιο αναλυτικά αποσπάσματα από την ομιλία Τσίπρα:

«Είναι κρίσιμο ποιος θα είναι ο πρώτος» και  «μη γελιέστε, αν ο κ. Μητσοτάκης είναι πρώτος δε θα αφήσει να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία θα συγκροτήσει κυβέρνηση, θα αξιοποιήσει την εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντας σε χθεσινές σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, αν και, πρόσθεσε «σήμερα προσπάθησε να θολώσει τα νερά λέγοντας πως δε θα συνεργαστεί με τον το ΚΙΝΑΛ του κ. Ανδρουλάκη». «Τους πιστεύετε; Μην τους πιστεύετε. Αν είναι πρώτο κόμμα, έστω και με μισή μονάδα θα θελήσει να πάρει αυτή την ευκαιρία για να φτιάξει “κυβέρνηση κουρελού”, με εκβιασμούς, με πιέσεις, ακόμα και με αποστασίες, όπως είναι γνωστό ότι γνωρίζει αυτή η οικογένεια» υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Το μόνο που μπορεί να ακυρώσει αυτό το σχέδιο είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μάη που θα ανοίξει το δρόμο για την προοδευτική αλλαγή».

Το δίλημμα αυτής της κάλπης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα, «αλλάζουμε ή θα συνεχίσουμε να βουλιάζουμε». «Θα συνεχίσει ο λογαριασμός να μη βγαίνει; Θα συνεχίσουν τα νοικοκυριά να σώνεται το εισόδημά τους στην τρίτη εβδομάδα του μήνα; Να μην μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, ή θα δώσουμε ανάσα με αύξηση των μισθών με μείωση των τιμών, με ρύθμιση των χρεών. Θα αφήσουμε το σχέδιο Μητσοτάκη για 700.000 υποθηκευμένα σπίτια να βγουν σε πλειστηριασμό την επομένη των εκλογών ή θα επιβάλουμε όρους και κανόνες δικαιοσύνης να σώσουμε την περιουσίας της μεσαίας τάξης;» ήταν το ερώτημα που έθεσε.  

Και πρόσθεσε: «Όποιος βγει πρώτος φτιάχνει κυβέρνηση άρα το δίλημμα της κάλπης είναι “Μητσοτάκης ή Αλλαγή”,  Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από την επόμενη μέρα».

«Τους πονάει που μιλάμε για την αλλαγή. Τα συνθήματα του ’80 δεν είναι ιδιοκτησία κανενός»

Απάντηση έδωσε και για τις επικρίσεις που δέχεται ότι χρησιμοποιεί συνθήματα του 1980 και του Ανδρέα Παπανδρέου:

«Είμαι σίγουρος ότι ο νόμος όχι μόνο θα δώσει την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα δώσει αποτελέσματα που θα θυμίζουν άλλες εποχές», είπε κάνοντας την εισαγωγή στο σχόλιό του.

«Μας κατηγορούν αυτές τις μέρες γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με τα συνθήματα της δεκαετίας του ‘80. Τους πονάει που μιλάμε για την αλλαγή. Τα συνθήματα αυτά δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός. Οι μεγάλες κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος και της δημοκρατικής παράταξης ανήκουν σε όλους τους δημοκράτες πολίτες στον τόπο μας και αν αυτά τα συνθήματα έχουν γίνει επίκαιρα, γι’ αυτό ευθύνεται η δεξιά που δεν άλλαξε, αλλά έγινε χειρότερη από την τριετία ‘90 –‘93».

Το 2019 οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω 7 μονάδες»

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, είπε πως είναι βέβαιος πως οι πολίτες θα επιλέξουν την αλλαγή και είμαι βέβαιος, τόνισε, «ό,τι και να λένε τα παπαγαλάκια στους τηλεοπτικούς σας δέκτες. «Θυμηθείτε, το 2019 χάσαμε, τι έλεγαν οι δημοσκοπήσεις;» και συνέχισε υπενθυμίζοντας πως «δύο μέρες πριν τις εκλογές, όχι 15 μέρες, οι αθεόβοφοιμας έδιναν 24,5. Πήραμε 31,5, πέσαν έξω μόνο 7 μονάδες, αντιστοίχως το ίδιο έγινε και το 2015, ενώ στο δημοψήφισμα πέσαν 20 μονάδες έξω».

«Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης για όλους. Το βράδυ των εκλογών δε θα είναι η Άρτα γαλατικό χωριό, δε θα είναι η εξαίρεση στο χρώμα του χάρτη, διότι όλη η Ελλάδα θέλει αλλαγή, θέλει ανάσα, θέλει δικαιοσύνη, ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να στηρίξουμε τους αδύναμους, τώρα μπορούμε να στηρίξουμε και τους μεσαίους με σχέδιο και όραμα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της Χρονοπούλου και η παρέμβαση Τσαμπάζη

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης βλέπει ότι χάνει και βρίσκεται σε σύγχυση

Μητσοτάκης για Marfin: Δεν ξεχνάμε τους συμπολίτες που χάσαμε – Η τιμωρία των ενόχων παραμένει χρέος τιμής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:50