search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:00
MENU CLOSE

Η πολιτική ή η τοξικότητα στο προσκήνιο;

06.05.2023 06:30
giannis-poupkos

Τις τελευταίες εβδομάδες, με ευθύνη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας ένα κλίμα τοξικότητας και όξυνσης.

Μπορεί ίσως να αυξάνει, βραχυπρόθεσμα, τη συσπείρωση των κομμάτων που επενδύουν σε αυτό, όμως συμβάλλει, ταυτόχρονα, στο να γυρνούν ακόμα περισσότεροι πολίτες την πλάτη τους στην πολιτική.
Για το λόγο αυτό, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θέλει να επιστρέψει ξανά η πολιτική στο προσκήνιο.
Κατέθεσε έγκαιρα το πρόγραμμά του με συγκεκριμένες θέσεις για την παιδεία, την υγεία, την οικονομία, την εργασία, το περιβάλλον.

Μακριά από τοξικότητες, κατά την προεκλογική περίοδο, δίνει προτεραιότητα στην παρουσίαση του προγράμματός του. Επιλέγει να το συζητήσει εκτενώς με τους πολίτες ώστε να καταστήσει τον ελληνικό λαό κοινωνό και συμμέτοχο στην διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού και κοινωνικού σχεδίου που χρειάζεται η χώρα.

Διότι είναι ανάγκη σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές οι πολίτες να αποφασίσουν με βάση τις θέσεις και τα προγράμματα των κομμάτων. Τις προτεινόμενες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Και όχι τα συνθήματα ή το ποιος έχει κάνει τα λιγότερα ή τα περισσότερα σκάνδαλα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με συγκεκριμένες προτάσεις θέτει τις βάσεις ώστε να υπάρξει και πάλι κοινωνική σταθερότητα, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της μεσαίας τάξης, πραγματική µείωση των ανισοτήτων και ουσιαστική προστασία των αδυνάµων.

Με ένα σχέδιο για τη χώρα που έχει στο επίκεντρό του την παραγωγή νέου πλούτου, την αύξηση και τη δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος, δηλαδή μέσω της αύξησης των θέσεων πλήρους απασχόλησης και της ενίσχυσης των μισθών και αμοιβών που προέρχονται από την αξιοπρεπή εργασία και την υγιή επιχειρηματικότητα. Την αύξηση των συντάξεων σε ένα αξιοπρεπές επιτέλους επίπεδο. Την ενίσχυση του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων. Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για μια ανάπτυξη συνεκτική και συμπεριληπτική, με μέρισμα για όλους και όχι για τους λίγους και τους εκλεκτούς όπως συμβαίνει σήμερα.

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει ως προτεραιότητες τη δίκαιη προοδευτική φορολόγηση και την μείωση των άδικων έμμεσων φόρων, την ελάφρυνση της φορολογίας εισοδήματος από την εργασία και το πέρασμα του βάρους στην φορολογία εισοδήματος από το κεφάλαιο.

Την ανασύσταση του ΕΣΥ που είναι υπό διάλυση, την ενίσχυση της παιδείας στη χώρα που έχει υποβαθμιστεί, την πράσινη ανάπτυξη και τον δίκαιο ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει ανάγκη η χώρα για να εκσυγχρονιστεί.

Τις αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, την δημιουργία κοινωνικών κατοικιών για τους νέους, τα κίνητρα για τα νέα ζευγάρια, τη δημιουργία δομών σοβαρού κοινωνικού κράτους και όχι απλά μοιράσματος επιδομάτων και διαφόρων pass για εξαγορά συνειδήσεων πριν από τις εκλογές.

Για να σταθεί ξανά η νέα γενιά της χώρας μας όρθια, ατενίζοντας το μέλλον με προοπτική.
Για να γίνει η χώρα μας σύγχρονη, με δομές και υποδομές, ανάλογες των ευρωπαϊκών χωρών.
Για μια κοινωνία αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και προόδου.

Είναι ώρα προοδευτικών αλλαγών και τομών που μόνο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προτείνει ξεκάθαρα και τολμηρά στο πρόγραμμά του ώστε η χώρα μας να πάει, επιτέλους, πραγματικά μπροστά.

*Ο Γιάννης Πούπκος είναι Οικονομολόγος, Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Βόρειου Τομέα Αθηνών

Διαβάστε επίσης:

Τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας στο επίκεντρο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Είμαστε μαζί σου!»

«Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:59