search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Περού: Ψάχνουν για νεκρούς εργάτες μετά από φωτιά σε ορυχείο

07.05.2023 12:00
ORYXEIO

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ορυχείο χρυσού στο Περού ενώ η αστυνομία προσπαθεί να ανασύρει νεκρούς εργάτες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Εκτιμάται ότι μέχρι και 27 εργάτες μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών της περιοχής της νότιας Αρεκίπα όπου βρίσκεται το ορυχείο.

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως ο αριθμός των νεκρών δεν έχει επιβεβαιωθεί «διότι δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσει κάποιος τηλεφωνικά από το ορυχείο». Παράλληλα, ανέφεραν ότι η φονική πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Σε εικόνες που εμφανίστηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από το σημείο. Υπεύθυνη για τη διαχείριση του ορυχείου είναι μια μικρή εταιρία, η Yanaquihua. Εκπρόσωποί της δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Το Περού είναι ο βασικός παραγωγός χρυσού στη Νότια Αμερική και οι εξορύξεις αποτελούν σημαντική βιομηχανία για τη χώρα. Κάθε χρόνο συμβαίνουν δεκάδες θανάσιμα δυστυχήματα, κυρίως σε μικρά ορυχεία.

Διαβάστε επίσης:

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για επίθεση με βόμβες λευκού φωσφόρου

Κάρολος: Όταν ο νέος βασιλιάς έλεγε τον καιρό (Video)

Τουρκία: 12 νεκροί και 31 τραυματίες από καραμπόλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:37