Τουρκία: Επίθεση με πέτρες σε συγκέντρωση του Ιμάμογλου (Videos)
Τεταμένο το κλίμα στην πόλη Ερζερούμ της Ανατολικής Τουρκίας, όπου ήταν προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση του δήμαρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, το απόγευμα της Κυριακής (7/5).
SON DAKİKA | MHP ve HÜDA PAR’lı 200 kişilik grup Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum Mitingi’ne taş ve sopalarla saldırdı. 12 kişi atılan taşlar nedeniyle yaralanırken, emniyet Ekrem İmamoğlu’nun mitingi yarıda kesmesini alandan ayrılmasını istedi. pic.twitter.com/GD8J0NdV66 — Haber (@Haber) May 7, 2023
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης προσπάθησε να συνεχίσει την ομιλία του, λέγοντας ότι θα κάνει μηνυτήρια αναφορά στον Διευθυντή Ασφαλείας, τον νομάρχη και τον δήμαρχο, καθιστώντας υπεύθυνη για την επίθεση την Αστυνομία που «κάθεται και παρακολουθεί τα 200 άτομα» να πετούν πέτρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προσπάθησε να κατευνάσει το συγκεντρωμένο πλήθος για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ έκανε λόγο για προβοκάτσια. Καθώς τα επεισόδια δεν σταματούσαν, ο ίδιος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς του.
Νωρίτερα, ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter είχε καταγγείλει τον δήμαρχο της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, για απόπειρα να παρεμποδίσει την συγκέντρωση, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο τοποθέτησε στην πλατεία, όπου επρόκειτο να γίνει η προεκλογική συγκέντρωση, αστικά λεωφορεία.
Erzurumlu hemşehrilerimle saat 18:00’deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı @mehmetsekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın.
Saat 18.00’de tüm Erzurumluları Havuzbaşı Kent Meydanı’na bekliyorum. Haydi… pic.twitter.com/NvkQJWxQhU — Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) May 7, 2023
«Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποτραπεί η συνάντησή μας με συμπολίτες μου στην Ερζερούμ στις 18:00. Δήμαρχε θα κουβαλάς αυτή την ντροπή για όλη σου τη ζωή. Περιμένω στις 18:00 όλους τους πολίτες της Ερζερούμ στην πλατεία Χαβούζμπασι της πόλης. Εμπρός Ερζερούμ!» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ιμάμογλου.
Διαβάστε επίσης:
Περού: 27 νεκροί από την πυρκαγιά στο ορυχείο
Σλοβακία: Παραιτείται ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός
Ζαπορίζια: Αγωνία και πανικός – Φεύγουν κατά χιλιάδες από την πόλη (Video)