search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Περού: 27 νεκροί από την πυρκαγιά στο ορυχείο

07.05.2023 18:39
ORYXEIO

Συνολικά 27 εργαζόμενοι σε ορυχείο χρυσού στο νότιο Περού έχασαν τη ζωή τους έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον χώρο. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των εργαζομένων.

Πρόκειται για το πιο φονικό δυστύχημα που σημειώνεται σε ορυχείο τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική κυβέρνηση ανέφερε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Σάββατο στη νότια περιοχή Αρεκίπα του Περού.

Σε εικόνες που εμφανίστηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από το σημείο.

Υπεύθυνη για τη διαχείριση του ορυχείου είναι μια μικρή εταιρία, η Yanaquihua. Εκπρόσωποί της δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Το Περού είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας και Ορυχείων του Περού, το συμβάν είναι το πιο φονικό δυστύχημα σε ένα μόνο ορυχείο από το 2000.

Το 2022, 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα σε ορυχεία σε όλη τη χώρα, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια στον εξορυκτικό τομέα της Λατινικής Αμερικής.

Η πιο φονική χρονιά στο Περού ήταν το 2002, όταν 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορα δυστυχήματα σε ορυχεία.

Διαβάστε επίσης:

Σλοβακία: Παραιτείται ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ζαπορίζια: Αγωνία και πανικός – Φεύγουν κατά χιλιάδες από την πόλη (Video)

Τέξας: Στο σπίτι του μακελάρη εισέβαλε το FBI

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:38