search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:58
MENU CLOSE

Τέξας: Στο σπίτι του μακελάρη εισέβαλε το FBI

07.05.2023 14:54
texas_enoplos

Έφοδο στο σπίτι του μακελάρη του Τέξας, που σκότωσε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους επτά, πριν τον «εξουδετερώσει» η αστυνομία, έκαναν πράκτορες του FBI.

Ο ένοπλος, ηλικίας περίπου 30 ετών, ζούσε με τους γονείς του, στο Ντάλας, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Το Ντάλας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 μίλια νότια των Allen Premium Outlets, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. 

Οι γείτονες του έκαναν λόγο για έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο, που συχνά φορούσε κάποιου είδους στολή ασφαλείας. Είπαν πως δεν τον είχαν δει ποτέ με όπλο. Το γκρι Dodge Charger του ήταν πάντα παρκαρισμένο μπροστά από το σπίτι, πρόσθεσαν. Τις τελευταίες εβδομάδες και ο ίδιος και το όχημά του απουσίαζαν.

Οι γονείς του ζήτησαν μεταφραστή για να μιλήσουν με τους αξιωματούχους του FBI, ανέφερε η αστυνομική έκθεση.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Γύρω στις 15:36 το απόγευμα του Σαββάτου, ο δράστης πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το εμπορικό κέντρο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Αστυνομικός του Άλεν που βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο ανταποκρινόμενος σε μια άσχετη κλήση άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι συνέβαινε.

Αντιμετώπισε τον ένοπλο και «εξουδετέρωσε την απειλή», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Άλεν, Μπράιαν Χάρβεϊ, στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου. 

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, έκανε λόγο για «ανείπωτη τραγωδία», διαβεβαιώνοντας ότι οι πολιτειακές αρχές είναι έτοιμες να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν οι υπηρεσίες στην πόλη Άλεν.

Οι επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 198 «mass shootings» (σ.σ. όρος που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές για επιθέσεις με πυροβόλα όπλα που έχουν ως απολογισμό τέσσερα ή περισσότερα θύματα), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί (σε αυτήν την χρονική περίοδο του έτους) από το 2016.

Διαβάστε επίσης:

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό μαχητικό παρενόχλησε αεροσκάφος της Frontex

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για επίθεση με βόμβες λευκού φωσφόρου

Κάρολος: Όταν ο νέος βασιλιάς έλεγε τον καιρό (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:55