search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:08
MENU CLOSE

Ζαπορίζια: Αγωνία και πανικός – Φεύγουν κατά χιλιάδες από την πόλη (Video)

07.05.2023 15:34
Zaporizia- piriniko ergostasio-new

Ο απόλυτος πανικός έχει προκληθεί στην Ουκρανία καθώς οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν δώσει εντολή να εκκενωθούν οικισμοί κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Για την ακρίβεια, ο ρωσικός στρατός ζήτησε από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν 18 οικισμούς στην περιοχή γύρω από τον τεράστιο πυρηνικό σταθμό, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης του Ενερχοντάρ.

Σύμφωνα με τις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, η εκκένωση αφορά αμάχους που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, πριν ξεσπάσει η αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση. Ο Ουκρανός δήμαρχος της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ, δήλωσε ότι υπήρξαν ακόμα και πεντάωρες αναμονές στους δρόμους καθώς τα αυτοκίνητα που έφευγαν ήταν χιλιάδες.

Την ίδια ώρα, οι αναφορές του επικεφαλής του ΟΗΕ που έκανε λόγο για πιθανό «σοβαρό πυρηνικό ατύχημα» προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.

Την Παρασκευή, ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της περιφέρειας Γιεβγκένι Μπαλίτσκι δήλωσε ότι «τις τελευταίες ημέρες ο εχθρός έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς οικισμών κοντά στη γραμμή του μετώπου».

«Ως εκ τούτου, πήρα την απόφαση να εκκενώσω την περιοχή αρχικά από όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με αναπηρία και τους ασθενείς των νοσοκομείων», έγραψε χαρακτηριστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εξόριστος δήμαρχος της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ, έγραψε στο Telegram ότι τα καταστήματα στις εκκενωμένες περιοχές είχαν ξεμείνει από απαραίτητα αγαθά και φάρμακα. Είπε επίσης ότι τα νοσοκομεία έδιναν εξιτήριο στους ασθενείς στο δρόμο, εν μέσω φόβων ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού θα μπορούσε να διακοπεί εάν η Ουκρανία επιτεθεί στην περιοχή.

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι τα δύο τρίτα των αυτοκινητοπομπών εκκένωσης – που φέρεται να αποτελούνται από πολίτες – αποτελούνται από ρωσικά στρατεύματα. Το BBC δεν μπορεί να επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό.

«Η μερική εκκένωση που ανακοίνωσαν γίνεται πολύ γρήγορα και υπάρχει πιθανότητα να προετοιμάζονται για προβοκάτσια» πρόσθεσε ο κ. Φεντόροφ.

Διαβάστε επίσης:

Τέξας: Στο σπίτι του μακελάρη εισέβαλε το FBI

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό μαχητικό παρενόχλησε αεροσκάφος της Frontex

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για επίθεση με βόμβες λευκού φωσφόρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:04