search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:19
MENU CLOSE

Χιλή: Βρέθηκε το πιστόλι του Πινοτσέτ – Σε αστυνομική επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών (photos/video)

10.05.2023 11:04
pinochet_chili_1200-700_1005_new
credit: AP

Η αστυνομία της Χιλής βρήκε πιστόλι που ανήκε στον θανόντα πρώην δικτάτορα της χώρας, Αουγούστο Πινοτσέτ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών στο νότιο τμήμα.

Όπως ανακοίνωσε χθες η εισαγγελία, το όπλο βρισκόταν στην κατοχή εφήβου 15 ετών, ο οποίος προσπαθώντας να ξεφύγει από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης την Παρασκευή στην πόλη Βαλντίβια το πέταξε ταυτόχρονα με μικρή σακούλα που περιείχε ναρκωτικά στην αυλή σπιτιού.

Η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση του πιστολιού και συνέλαβε τον έφηβο, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «παράνομη οπλοκατοχή» και απόπειρα φόνου, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην εισαγγελία.

Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του εφήβου ενώπιον της δικαιοσύνης, η εισαγγελέας Τατιάνα Εσκιβέλ αποκάλυψε ότι στη λαβή του πιστολιού, τύπου Μπερέτα και διαμετρήματος 380, ήταν χαραγμένη η επιγραφή «Αουγκούστο Πινοτσέτ Ου.».

credit: latercera.com

Το πλήρες όνομα του πρώην δικτάτορα ήταν Αουγούστο Πινοτσέτ Ουγάρτε.

Η εξαφάνιση του όπλου είχε αναφερθεί στις αρχές το 2014, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο – κάπου 870 χιλιόμετρα από την τοποθεσία όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η αστυνομία και η οικογένεια του πρώην δικτάτορα αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τον τρόπο που εξαφανίστηκε το πιστόλι πριν από εννιά χρόνια όταν επικοινώνησε μαζί τους το Γαλλικό Πρακτορείο.

credit: latercera.com

Ο Αουγούστο Πινοτσέτ, που πέθανε το 2006 σε ηλικία 91 ετών, ήταν ο ισχυρός άνδρας του στρατιωτικού καθεστώτος στη Χιλή από το 1973 ως το 1990. Επί των ημερών της στρατιωτικής χούντας πάνω από 40.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν, «εξαφανίστηκαν» ή βασανίστηκαν, κατά τις επίσημες στατιστικές. Ο πρώην δικτάτορας ουδέποτε δικάστηκε.

Οι εισαγγελικές αρχές της Χιλής διενεργούν έρευνα για το ενδεχόμενο το όπλο να χρησιμοποιήθηκε και σε άλλα εγκλήματα, μετά από ένα βίντεο που έγινε viral και κατέγραφε ανταλλαγή πυρών, στην οποία πιστεύεται πως είχε γίνει χρήση του.

Διαβάστε επίσης:

Είκοσι δύο πτώματα γυναικών «ψάχνουν» ταυτότητα – Η έκκληση της Ιντερπόλ

Τουρκία: Επιστάτης απήγαγε 12χρονο, ζήτησε 400.000 ευρώ και τον στραγγάλισε

Πολωνία: Νεκρή 16χρονη από επίθεση άνδρα με μαχαίρι σε ορφανοτροφείο – Εννέα τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:19