16.05.2023
17:52
ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «Μπουλντόζα» σε 3 κατασκευαστικές για εικονικά τιμολόγια και φοροδιαφυγή
16.05.2023
17:52
Αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους σε κατασκευαστικές εταιρείες, σε όλη τη χώρα, πραγματοποιούν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο 3 εταιρείες είχαν ύποπτη φορολογική συμπεριφορά.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εντόπισαν και πραγματοποίησαν στοχευμένη έφοδο σε τρεις επιχειρήσεις:
- Μετά από έλεγχο σε φυσικό πρόσωπο, υπεύθυνο κατασκευαστικής επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το 2018, εντοπίστηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, συνολικού ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
- Σε κατασκευαστική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην Αττική, επιβλήθηκε για το τρέχον έτος πρόστιμο 158.000 ευρώ, για μη προσκόμιση των λογιστικών αρχείων, μετά από πρόσκληση του ελέγχου.
- Σε επιχείρηση στην Αττική, που κατασκευάζει οικιστικά κτίρια, επιβλήθηκε πρόστιμο για τις χρήσεις 2019-2020 1,15 εκατομμυρίου ευρώ, αφού βρέθηκε να έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Και στις τρεις περιπτώσεις ο έλεγχος συνεχίζεται, με τους ελεγκτές να κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία των επιχειρήσεων και σε άλλες χρήσεις.
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε το 3χρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα του
Σπείρα «εξαφάνιζε» υπερπολυτελή αυτοκίνητα στην Αττική – Χειροπέδες σε μέλος της