search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:52
MENU CLOSE

Απλή αναλογική – Ψήφος ευθύνης

16.05.2023 06:00
tziva_aimilia

Οι εποχές αλλάζουν, οι πολίτες απαιτούν αλλαγή ακόμη και στον τρόπο σκέψης αντιμετώπισης της καθημερινότητάς τους, θέλουν να συμμετέχουν στα θέματα που τους αφορούν και ζητούν άμεσες λύσεις που θα απαλύνουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ακρίβεια, την ανεργία, την αύξηση των ανισοτήτων, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, την κατάρρευση της μέσης τάξης.

Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που θα γίνουν στη χώρα μας με το σύστημα της απλής αναλογικής. Η απλή αναλογική λειτουργεί  θετικά  για τους πολίτες αλλά καθόλου βολικά για όσους έχουν μάθει να λειτουργούν με ψεύτικες πλειοψηφίες, και επίπλαστες αυταρχικές αυτοδυναμίες. 

Τα εκλογικά συστήματα δεν είναι ουδέτερα. Επηρεάζουν την εκλογική συμπεριφορά, τα αποτελέσματα, τον τρόπο άσκησης διοίκησης, τη συμμετοχή, την ποιότητα της  δημοκρατίας, με άλλα λόγια αποτυπώνουν ή στρεβλώνουν τη λαϊκή βούληση. 

Η απλή αναλογική δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν ουσιαστικά μιας και στην ουσία είναι υπέρ της συμμετοχής νέων προσώπων ή ακόμη καλύτερα επιδιώκει την ανανέωση των προσώπων

Από την άλλη πλευρά αποθαρρύνει τους θιασώτες του συγκεντρωτικού μοντέλου που υπάρχει σήμερα που περιλαμβάνει συγκέντρωση εξουσίας, ατέλειωτη γραφειοκρατία, λογικές προσωπικής εξυπηρέτησης, απαράδεκτη ομηρία εργαζόμενων και οικογενειών.

Η απλή αναλογική ωθεί στις συλλογικές αποφάσεις και τη διαφάνεια και κάτω από αυτό το πρίσμα είμαστε όχι μόνο υπέρ αυτής της εξέλιξης άλλα είμαστε όλοι εμείς αυτοί που έχουν αγωνιστεί και υπερασπίζονται την απλή αναλογική ως το πιο δημοκρατικό εκλογικό σύστημα.

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων πλησιάζει. Η ώρα που γράφεται η ιστορία πλησιάζει.

Σε μία εποχή που η επιβίωση έχει γίνει και πάλι διακύβευμα, και η ίδια η δημοκρατία είναι σε κίνδυνο ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα και είμαι υποψήφια Βουλευτής στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Είμαι γυναίκα, μητέρα 3 μικρών αγοριών, οικονομολόγος, εργαζόμενη σε ιδιωτική Τράπεζα με σημαντική δράση στα κινήματα και στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Βασική μου αρχή είναι ο σεβασμός. Ο σεβασμός της άλλης άποψης, ο σεβασμός στον πολίτη, ο σεβασμός στους ευάλωτους και κοινωνικά αδύναμους. 

Αγωνίζομαι για μία Σοσιαλιστική κοινωνία μέσα από μία αέναη διαδικασία κοινωνικών και προοδευτικών αλλαγών για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Αγωνίζομαι για μία Σοσιαλιστική κοινωνία όπου οι κοινωνικές ανάγκες προηγούνται και είναι πάνω από τα ατομικά συμφέροντα και τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών.

Εκεί που αγωνίζονται οι άνθρωποι για ένα καλύτερο κόσμο… Εκεί θα σε περιμένω.

*Η Αιμιλία Τζίβα, είναι τραπεζικός-οικονομολόγος, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία ψήφισε τον εαυτό της! 

Η τουρκική στρατηγική δεν θα μεταβληθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών

«Μόνοι τους και όλοι μας, με δυνατό ΚΚΕ!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:51