search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:10
MENU CLOSE

New York Times – Google: Deal εκατομμυρίων δολαρίων για αξιοποίηση δημοσιογραφικού περιεχομένου

17.05.2023 10:15
new_york_times_new

Αυτό κι αν είναι deal. Ο ειδησεογραφικός όμιλος των New York Times έκλεισε συμφωνία με την Google και θα έχει να λαμβάνει από τον τεχνολογικό κολοσσό 100 εκατ. δολάρια σε βάθος τριετίας.

Πλέον θα μπορεί να αναρτά περιεχόμενο των ΝΥΤ σε κάποιες από τις πλατφόρμες της, ενημερώνουν παρατηρητές της μιντιακής πιάτσας των ΗΠΑ αλλά και της Wall Street, καθότι πρόκειται για δύο εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο εκδοτικός οργανισμός ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με την Google έγινε νωρίτερα, την περιέγραψε διευρυμένη διότι περιλαμβάνει τη διανομή περιεχομένου και τις συνδρομές των ΝΥΤ, αλλά και την αξιοποίηση των εργαλείων της Google για το μάρκετινγκ και προωθητικές δοκιμές με διαφημιστικά προϊόντα.

Ο δημοσιογραφικός οργανισμός δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας και αρνήθηκαν να σχολιάσουν κάτι περα από ότι αναφέρεται στην ανακοίνωση του, διότι «δεν μοιραζόμαστε λεπτομέρειες εμπορικών συμφωνιών με εταίρους μας», τόνισε εκπρόσωπος των New York Times.

Η συμφωνία δίνει στους ΝΥΤ έναν πρόσθετο πόρο εσόδων, καθώς οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί προετοιμάζονται για επιβράδυνση της διαφημιστικής αγοράς στις ΗΠΑ.

Οι New York Times σημείωσαν πέρσι έσοδα ύψους 2,31 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η συμφωνία με την Google αντισταθμίζει και με το παραπάνω τη χασούρα των Times από την περσινή απόφαση της Meta Platforms (Facebook Instagram κλπ), να μην ανανεώσει συμφωνίες με τους εκδότες για προβολή δημοσιογραφικού περιεχομένου στο Facebook News.

Η Wall Street Journal είχε αναφέρει τότε ότι η Meta είχε καταβάλει κάτι παραπάνω από 20 εκατ. δολάρια στους New York Times ως ετήσια αμοιβή στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχαν ως τότε.

Εν τω μεταξύ στο ντιλ New York Times-Google προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής των ΝΥΤ στο Google News Showcase, ένα προϊόν το οποίο πληρώνει τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς για να παρουσιάσουν το περιεχόμενο τους στο Google News και σε ορισμένες άλλες πλατφόρμες της Google. Το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι για την ώρα ενεργοποιημένο στις ΗΠΑ, είναι όμως διαθέσιμο σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι Γερμανία, Βραζιλία, Αυστραλία.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση Δευτέρας: Οι περισσότερες «ψήφοι» στο «Σασμό»

Οι «Προδότες» πιάνουν δουλειά στον ΑΝΤ1 – Θα πέσουν συντροφικά «μαχαιρώματα»

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Χρήστος Μεσσήνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:09