search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:44
MENU CLOSE

Σε νέα προϊόντα και εξαγωγές ρίχνει το βάρος η Lavipharm – Οι 4 πυλώνες ανάπτυξης  

17.05.2023 11:57
lavipharm new

Στην προώθηση προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού που μπορούν να εξασφαλίσουν πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, από την ελληνική και τη δυναμική είσοδο της στη φαρμακευτική κάνναβη, «ποντάρει» η διοίκηση της Lavipharm σε ότι αφορά την προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών της επιδόσεων.

Όπως αναφέρουν ανώτατα διοικητικά στελέχη της εταιρίας οι αγορές του εξωτερικού προσφέρουν περιθώρια κέρδους της τάξης του 50% όταν η ελληνική δίνει το πολύ 10-15% εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που υπάρχουν λόγω του rebate και του clawback   

Σε ότι αφορά την φαρμακευτική κάνναβη  τόσο ο COO & Country Manager της εταιρείας Παναγιώτης Γιαννουλέας, όσο και ο οικονομικός διευθυντής Βασίλης Μπαλούμης, υπογράμμισαν τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν, καθώς  η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασία για την προώθηση προϊόντων με την Tikun η οποία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής στην Κόρινθο.

Γενικότερα η εταιρεία αναμένεται να στηρίξει την ανάπτυξη της μέσα στα επόμενα χρόνια σε 4 βασικούς πυλώνες:

Ο πρώτος είναι η προώθηση του φαρμάκου catapresan που περιέχει την ουσία κλονιδίνη και το οποίο είναι διαδερμικής τεχνολογίας (patch) κυρίως στην ιταλική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι η Lavipharm έχει εξαγοράσει τα δικαιώματα παραγωγής του φαρμάκου. Πρόκειται για σκεύασμα κατά της ανθεκτικής υπέρτασης το οποίο διαθέτει το πλεονέκτημα ότι ο ασθενής μπορεί να το τοποθετεί στο δέρμα μία φορά την εβδομάδα αντί να λαμβάνει ένα δισκίο κάθε μέρα. 

Τη συνεργασία με την Tikun Europe Colaboration η οποία διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο.

Εκεί η εταιρεία διαβλέπει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης καθώς η Ticun συνεργάζεται μόνο με τη Lavipharm  και τη Φαρμασερβ Lilly και δεν υπάρχουν περιορισμοί από το εργοστάσιο για τις περιοχές και τις ποσότητες που οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν. Επίσης τα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης έχουν γενικά υψηλότερα περιθώρια κέρδους από άλλα φάρμακα.

Η στρατηγική συμμαχία που ξεκίνησε το 2020 με την τσεχική εταιρεία παραγωγής γενοσήμων Zentiva. Χαρακτηριστικό της θετικής πορείας που έχει μέχρι στιγμής η συνεργασία αυτή είναι ότι οι πωλήσεις των προϊόντων της Zentiva έχουν υπερδιπλασιαστεί την τελευταία τριετία από  τα 2 εκατ. ευρώ στα 5,3 εκατ. ευρώ.

Τα 6 νέα προϊόντα που ετοιμάζεται να λανσάρει άμεσα η Lavipharm, αποτέλεσμα του τμήματος R&D της εταιρείας. Ειδική αναφορά έγινε στο νέο διαδερμικό φάρμακο που περιέχει την ουσία φαιντανύλη και θα έχει χαμηλότερο κόστος παραγωγής από το παλαιό αναλγητικό Fedanyl.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας αυτή κατάφερε το 2022 να ανεβάσει τον ετήσιο τζίρο της κατά 14% στα 52,1 εκατ. ευρώ ενώ το 2023 η διοίκηση προβλέπει ότι θα ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα ο μακροπρόθεσμος στόχος μέχρι το 2026 είναι ο διπλασιασμός του κύκλου εργασιών στα 112 εκατ. ευρώ.

Την πρόβλεψη της αυτή η διοίκηση τη δικαιολογεί λέγοντας ότι η αγορά φαρμάκου μεγαλώνει διεθνώς καθώς η μέση ηλικία του πληθυσμού αυξάνει και χρειάζεται όλο και περισσότερα φάρμακα.

Τα ανώτατα στελέχη παρέθεσαν στοιχεία που δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια η φαρμακευτική δαπάνη αυξάνεται διεθνώς και μάλιστα με ρυθμούς αρκετά υψηλότερους από αυτούς του ΑΕΠ

Διαβάστε επίσης    

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ανοιχτή η πλατφόρμα – Ποια ΑΦΜ που κάνουν σήμερα αίτηση

Λουμάκης (Uni Systems): Πού κοιτάζουμε για εξαγορές – Κίνδυνος να χαθεί η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης

Μετά τις εκλογές τα αναδρομικά 11 μηνών των συντάξεων…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:36