search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:19
MENU CLOSE

Δώρο για την κυβέρνηση η υπόθεση Κατρούγκαλου

19.05.2023 06:00
KATROUGALOS185_new

Πάρτι έκαναν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η υπόθεση Κατρούγκαλου ανέβασε ακόμα πιο πολύ τις κυβερνητικές προσδοκίες ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφαίες κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι μετά την χθεσινή ιστορία τα ποσοστά της ΝΔ στην πρώτη κάλπη μπορεί να φτάσουν κοντά και στα αποτελέσματα που είχε το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του 2019.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση χθες δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, αφού τα περισσότερα είχαν γίνει από τον πρώην υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο τομέα Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τα κυβερνητικά στελέχη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απλώς αξιοποίησαν την κρίση, στην οποία βρέθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δύο μέρες πριν τις εκλογές, καθώς ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε στην πραγματικότητα να αμφισβητεί το πρόγραμμα του κόμματος του.

Ήταν τόσο σαρωτικές οι αντιδράσεις από την δήλωση Κατρούγκαλου που κανείς δεν συγκράτησε ούτε τα όσα έλεγαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «καλό είναι να σταματήσει την σπέκουλα η ΝΔ με fake news και παραπληροφόρηση γιατί όλοι αυτοί που κόπτονται σήμερα για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου δεν έβγαλαν άχνα όταν μόλις πριν από τρεις μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε τις εισφορές».

Η επικοινωνιακή κυβερνητική τακτική στάθηκε, ωστόσο, στις επιπτώσεις που θα είχε η δήλωση Κατρούγκαλου για το θέμα της επαναφοράς του συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος.

Με παραδείγματα τα στελέχη του επιχείρησαν να αναδείξουν το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η εξαγγελία αυτή στους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς η συγκεκριμένη αναφορά ενίσχυσε το αφήγημα της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με μυστική ατζέντα την οποία θα εφαρμόσει όταν εκλεγεί.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Κατρούγκαλο είπε: «Ο Κατρούγκαλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει τον νόμο του για το ασφαλιστικό. Έσπευσαν να τον διαγράψουν γιατί ήταν μαρτυριάρης και είπε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε όμως», σχολίασε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Η υπενθύμιση των ονομάτων του Νίκου Παππά και του Παύλου Πολάκη έγινε προφανώς γιατί από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αντίθετα με τον πρωθυπουργό που έχει στα ψηφοδέλτιά του τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ευθύνεται πολιτικά για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Ο Τσίπρας αποδεικνύει περίτρανα το τανγκό με τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής»

«Ντου» αγνώστων με δακρυγόνα σε ομιλία του Κυρανάκη στου Ζωγράφου

Τσίπρας: Το Συμβόλαιο της Αλλαγής δίνει ανάσα στη μεσαία τάξη που φορτώθηκε υπέρμετρα τα βάρη των μνημονίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:18