search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:28
MENU CLOSE

Λαβρόφ: Κατά της Ρωσίας και της Κίνας οι αποφάσεις της G7

20.05.2023 19:09
lavrov_new

Διπλό περιορισμό της Ρωσίας και της Κίνας «βλέπει» ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πίσω από τις αποφάσεις που έλαβαν σήμερα οι χώρες της Συνόδου Κορυφής της G7.

Απευθυνόμενος σε τηλεδιάσκεψη ο Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως εργαλείο για να επιτύχει μια στρατηγική ήττα της Μόσχας.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απορρίπτουν το αφήγημα αυτό λέγοντας ότι βοηθούν το Κίεβο να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε έναν παράνομο πόλεμο.

«Το ζήτημα τέθηκε δυνατά και ανοιχτά, να ηττηθεί η Ρωσία στο πεδίο της μάχης, αλλά να μη σταματήσει εκεί και να την εξαφανίσουν ως γεωπολιτικό ανταγωνιστή. Κοιτάξτε τις αποφάσεις που συζητώνται και υιοθετήθηκαν σήμερα στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά στη Χιροσίμα και οι οποίες στοχεύουν στον διπλό περιορισμό της Ρωσίας και της Κίνας», υποστήριξε ο Λαβρόφ.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να εντείνουν τις κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας και να μειώσουν την έκθεσή τους στην Κίνα.

Επίσης, κάλεσαν την Κίνα να πιέσει τη Ρωσία να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική της επιχείρηση και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Δύση ασκεί πιέσεις στις δύο χώρες να περιορίσουν τους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, αλλά η Μόσχα έχει τη στήριξη άλλων συμμάχων.

Μακρόν: Η παρουσία του Ζελένσκι μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι

«Η παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής της G7 μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για την Ουκρανία», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον ουκρανό ομόλογό του νωρίτερα σήμερα κατά την έναρξη της διμερούς τους συνάντησης στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον κ. Ζελένσκι να συζητήσει με τους συμμάχους του στην G7, αλλά και να υπερασπιστεί την υπόθεση της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής με τους διάφορους ηγέτες των χωρών του Νότου που προσκλήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής», υπογράμμισε ο Μακρόν υποσχόμενος επίσης στον ουκρανό πρόεδρο ότι η Γαλλία θα σταθεί δίπλα στο Κίεβο «μέχρι το τέλος».

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο: Συντριβή αεροσκάφους στις Άλπεις – Αναφορές για 20 νεκρούς

Λος Άντζελες: Πυροβολισμοί με 4 τραυματίες – Αναζητείται ο δράστης

Μόντι σε Ζελένσκι: Η Ινδία θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει ο πόλεμος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:26