search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:36
MENU CLOSE

Ο Θύμιος θα καμάρωνε…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2282
18/5/2023
20.05.2023 06:00
Thumios

Μια οικογένεια που αγαπώ, είναι αυτή. Η μητέρα καλή συγγραφέας, η μία κόρη εξαίρετη ηθοποιός, η άλλη ξεχωριστή ζωγράφος. Και οι τρεις ετοίμασαν μια παράσταση στο «Αλκμήνη» και μας περιμένουν.

Η «Ακάλυπτη στον ακάλυπτο» της Ρούλας Καρακατσάνη, σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά, είναι μια παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη του Θύμιου Καρακατσάνη για τα 10 χρόνια απουσίας του, ενώ η γυναίκα και οι δύο του κόρες είναι οι συντελεστές!

Λίγα λόγια για το έργο. Σε μια εύθραυστη καθημερινότητα «η ακάλυπτη» βρίσκει διέξοδο στη φαντασία.

Διεκδικεί το όνειρο με σουρεαλισμό, ειλικρίνεια και χιούμορ, μιλώντας για έναν κόσμο όπου η αγάπη και η τρυφερότητα βάζουν τα θεμέλιά του.

Το γέλιο, ως καλός αγωγός της σκέψης, δημιουργεί ανθρώπους που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Ένα φωτεινό πλάσμα που γίνεται σύμβολο ελπίδας.

Η συγγραφέας

Η Ρούλα Καρακατσάνη γεννήθηκε το 1947 στην Πάτρα. Μεγάλωσε με τις δυσκολίες της εποχής. Εμφύλιος, μετανάστευση, φτώχεια. Το 1969 παντρεύτηκε τον Θύμιο Καρακατσάνη. Το πρώτο βιβλίο της με τίτλο «Φεγγαριαστήκανε στα Ταμπάχανα» κυκλοφόρησε το 1993 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το δεύτερο κυκλοφόρησε το 1996, με τίτλο «Έξω από τη ‘‘Σόνια’’ στις επτά» (αφήγημα), το τρίτο το 1999, με τίτλο «Η Εύελπις του αιώνα» (διηγήματα). Το 2001 ακολούθησε το μυθιστόρημα «Εδώ αρχίζει τ’ όνειρο» και το 2015 το «Μάθημα σιωπής» για τη ζωή της με τον Καρακατσάνη.

Η πρωταγωνίστρια

Η Αλεξάνδρα Καρακατσάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Τελείωσε τη μέση εκπαίδευση και αποφοίτησε αριστούχος από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης αριστούχος το 1995. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις και σε σειρές στην τηλεόραση.

Η ζωγράφος

Η Κατερίνα Καρακατσάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, τμήμα Ζωγραφικής. Συνεργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου και δημιούργησε ειδικές κατασκευές για το Φεστιβάλ Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και για σημαντικές θεατρικές παραστάσεις.
Μπράβο, κυρίες μου!

INFO

Παίζει: Αλεξάνδρα Καρακατσάνη. Κείμενο: Ρούλα Καρακατσάνη.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς. Σκηνογραφία – εικαστική επιμέλεια: Κατερίνα Καρακατσάνη. Χορογραφίες – βοηθός σκηνοθέτη: Ρούλα Κουτρουμπέλη. Μουσική επιμέλεια: Αυγερινός Σουλόπουλος.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.30, αίθουσα secret room του θεάτρου Αλκμήνη,
Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 2103428650

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράμα, κομεντί και η θεαματική περιπέτεια «Fast X»

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 

Μουσείο αποκαλύπτει σκύλο «κρυμμένο» σε πίνακα του Πικάσο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:36