search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 03:53
MENU CLOSE

Μουσείο αποκαλύπτει σκύλο «κρυμμένο» σε πίνακα του Πικάσο

16.05.2023 17:31
picasso pinakas skylos

Συντηρητές στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη ανακάλυψαν ένα μικρό σκυλάκι κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια ενός πίνακα του Πάμπλο Πικάσο.

Η εικόνα ενός σκύλου που φορά κόκκινο φιόγκο, αποκαλύφθηκε από ειδικούς του μουσείου κατά τη διάρκεια τεχνικής ανάλυσης του πίνακα του Ισπανού καλλιτέχνη «Le Moulin de la Galette» ενόψει μιας έκθεσης των πρώτων έργων του.

Η νέα έκθεση «Young Picasso in Paris» που άνοιξε την Παρασκευή στο Γκούγκενχαϊμ, περιλαμβάνει 10 πίνακες και σχέδια που έγιναν από τον Πικάσο κατά την άφιξή του στη γαλλική πρωτεύουσα το 1900.

Ο πίνακας «Le Moulin de la Galette» απεικονίζει μια ζωντανή σκηνή στον ομώνυμο χώρο — μια διάσημη παριζιάνικη αίθουσα χορού που ζωγραφίστηκε και από άλλους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Ρενουάρ. Μια θάλασσα από ζευγάρια φαίνεται να χορεύουν φορώντας ωραία καπέλα, αποδομένα σε γρήγορες πινελιές, με τρεις φιγούρες να κάθονται σε ένα τραπέζι στο πρώτο πλάνο.

Αλλά οι μελέτες πριν από την έκθεση, που διεξήχθησαν από το μουσείο σε συνεργασία με ειδικούς από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον, αποκάλυψαν έναν ασυνήθιστο τέταρτο… καλεσμένο στο τραπέζι, καλυμμένο με μια λωρίδα σκούρου χρώματος.

Οι συντηρητές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια εικόνα του πώς ήταν αρχικά ο σκύλος χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ, μια τεχνική απεικόνισης που χαρτογραφεί τα χημικά στοιχεία σε έναν πίνακα, συμπεριλαμβανομένων των χρωστικών.

Estate of Pablo Picasso/Artists Rights Society/Elena Basso/Silvia Centeno/John Delaney

Το μουσείο σημειώνει ότι ο σκύλος μοιάζει πολύ με ένα σπανιέλ Cavalier King Charles. Αν και οι ειδικοί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα γιατί ο Πικάσο επέλεξε να αφαιρέσει τον σκύλο από τη σκηνή, υποθέτουν ότι ο ζωγράφος μπορεί να θεώρησε ότι το ζωηρό του πρόσωπο θα αποσπούσε την προσοχή.

Διαβάστε επίσης:

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Στας Σέρρας της σήμερον…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07