search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 18:33
MENU CLOSE

Μία 29χρονη ταξίδεψε σε τρεις χώρες ξοδεύοντας μόλις 50 λίρες στα εισιτήρια – Ποιο είναι το μυστικό της (videos)

23.05.2023 14:55
sabina_trojanova_2305_1200-700_new
credit: girlvsglobe.com

Η Σαμπίνα Τροϊάνοβα είναι 29 χρόνων, της αρέσουν τα ταξίδια, αλλά δεν έχει μεγάλο προϋπολογισμό. Άρα έπρεπε να βρει ένα τρόπο για να ταξιδεύει χωρίς να ξοδεύει όλα τα χρήματα που είχε σε αεροπορικά εισιτήρια. Και τα κατάφερε! Απόδειξη το ότι πρόσφατα επισκέφτηκε τρεις χώρες δίνοντας για αεροπορικά εισιτήρια μόλις 50 λίρες.

Ποιο είναι το μυστικό της; Επέλεξε τους προορισμούς την τελευταία στιγμή – για την ακρίβεια λίγες ώρες πριν ταξιδέψει, έχοντας ως κριτήριο που έβρισκε το πιο φτηνό εισιτήριο.

Βρήκε λοιπόν πτήση από το Λονδίνο στο Δουβλίνο με εισιτήριο 12,99 λίρες, στις 9 Μαΐου και το επόμενο πρωί ήταν στο αεροπλάνο. Έμεινε δυο μέρες στην ιρλανδική πόλη κι από εκεί πέταξε με προορισμό την Μασσαλία, στην Γαλλία, καθώς βρήκε την πιο φτηνή πτήση για κείνη την μέρα – μόλις 17,38 λίρες εισιτήριο. Η Σαμπίνα εξερεύνησε την Μασσαλία κι από εκεί πέταξε για την Πάλμα της Ισπανίας, τελευταίο σκέλος του ταξιδιού της, με κόστος αεροπορικού εισιτηρίου 16 λίρες.

Σε κάθε χώρα είχε βάλει στόχο να μην ξοδέψει πάνω από 200 λίρες, πληρώνοντας με  αυτά τα χρήματα δωμάτιο παραμονής για δύο νύχτες και το κόστος των πτήσεων. Τελικά, κατάφερε να επισκεφτεί τις τρεις χώρες – Ιρλανδία, Γαλλία και Ισπανία με συνολικό κόστος 613,83 λίρες. Αλλά λέει πως θα μπορούσε να μειώσει κι άλλο το κόστος.

«Ακούω τόσο πολλούς ανθρώπους να λένε ότι θέλουν να ταξιδέψουν αλλά δεν τους φτάνουν τα χρήματα. Εγώ προσέχω να βρίσκω την φτηνότερη πτήση προς μία νέα χώρα κάθε φορά. Και ταξιδεύω μόνη. Κλείνω κάθε πτήση το προηγούμενο βράδυ από την μέρα που έχω ορίσει ως ημέρα αναχώρηση. Εξερευνώ κάθε πόλη με τα πόδια», λέει η Σαμπίνα.

Σε κάθε χώρα που επισκέπτεται η Σαμπίνα βάζει τέσσερις στόχους: «Τρώω παραδοσιακά πιάτα, βρίσκω ένα ντόπιο γλυκό για να δοκιμάζω κι επιπλέον ψάχνω να βρω από την ιστορία της χώρας μια ενδιαφέρουσα γυναικεία μορφή και τέλος ένα βιβλίο ντόπιου συγγραφέα».

Στο Δουβλίνο, για παράδειγμα, η Σαμπίνα έμεινε σε έναν ξενώνα και πλήρωσε 88,88 λίρες, δοκίμασε ένα παραδοσιακό ιρλανδέζικο στιφάδο σε μία παμπ και το συνόδευσε με ένα ποτήρι μπύρα Γκίνες.

Στη Μασσαλία, έμεινε σε ένα δωμάτιο που έκλεισε μέσω Airbnb και κόστισε 94,26 λίρες και έφαγε θαλασσινά σε ένα παραδοσιακό κατάστημα.

Και στην τελευταία στάση του ταξιδιού της, στην Πάλμα, έμεινε σε ξενώνα πληρώνοντας για τις δύο νύχτες 80,36 λίρες και δοκίμασε τα ισπανικά τάπας.

Η Σαμπίνα έχει επισκεφτεί με αυτόν τον τρόπο 60 χώρες, ταξιδεύοντας συνήθως μόνη της, αν και μερικές φορές την συνοδεύει ο σύντροφός της. Από όλες τις περιοχές που επισκέφτηκε λέει πως γοητεύτηκε ιδιαίτερα από την παλαιστινιακή Δυτική Όχθη, το Πακιστάν και το Μαλάουι.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει στο Μπέλγκοροντ – Ποιοι είναι οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στην περιοχή (video)

Τουρκία: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tayfun πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα (photos/videos)

Ταϊλάνδη: Επτά νεκροί από κατάρρευση στέγης σε δημοτικό – Τέσσερα παιδιά ανάμεσα στα θύματα (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 18:32