search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 11:31
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Ο Σαρμάς έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης

24.05.2023 13:06
sarmas-sakellaropoulou

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, στον οποίον η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέθεσε, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Καλωσορίζοντάς τον, η ΠτΔ ανέφερε ότι «σας κάλεσα γιατί όπως γνωρίζετε το σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών διαπιστώθηκε και τυπικά μη δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει άρθρου 37 και έτσι φτάσαμε στην τελευταία λύση του Συντάγματος για υπηρεσιακή κυβέρνηση.»

«Κυρία Πρόεδρε ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμη, είναι συνταγματική υποχρέωση και καθήκον μου σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι να πάνε όλα καλά» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Σαρμάς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαρμάς επελέγη υπηρεσιακός πρωθυπουργός καθώς είναι ο αρχαιότερος ανώτατος δικαστικός, πρόσωπο που προβλέπεται να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός όποτε αυτό χρειάζεται.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 16:00, θα γίνει η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα Βελόπουλου – ΝΙΚΗΣ: «Είναι υποκομματίδιο της ΝΔ» – «Αξιόπιστος σαν τα χειρόγραφα του Ιησού» (audio)

Ιωάννης Σαρμάς: Ποιος είναι ο νέος υπηρεσιακός Πρωθυπουργός (Video)

Εκλογές 2023: Σύσκεψη εξπρές των πολιτικών αρχηγών – Ο Σαρμάς υπηρεσιακός πρωθυπουργός (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 11:30