search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:50
MENU CLOSE

Αναστασία Κοτανίδου: Ποια είναι η νέα υπηρεσιακή υπουργός Υγείας

25.05.2023 19:55
kotanidou-new

Η Αναστασία Κοτανίδου, αναλαμβάνει υπουργός Υγείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

Πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση στο πρόσωπο της κ. Κοτανίδου η οποία έχει κάνει σπουδαίο έργο στον Ευαγγελισμό, ενώ συνέβαλε στη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με τις συνεχείς, έγκυρες και ψύχραιμες τοποθετήσεις της.

Είχε αναλάβει Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Παράλληλα ήταν ενεργό μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Η κ. Κοτανίδου είναι αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Η Αναστασία Κοτανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σόφια της Βουλγαρίας. Έζησε εκεί μέχρι τα 24 της, όταν και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της πόλης και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήρθε οικογενειακώς στην Ελλάδα. Είχε ήδη παντρευτεί και αποκτήσει την κόρη της, Γαβριέλα.

Έκανε ειδικότητα Πνευμονολογίας στην Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Αθηνών και πλέον εργάζεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σήμερα είναι διευθύντρια σε μία από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, και συντονίστρια όλων των ΜΕΘ της χώρας.

Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία έλαβε το 1994, ενώ εκλέχθηκε λέκτορας το 1996, επίκουρη καθηγήτρια το 2002, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια το 2007 και αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας το 2009.

Διαβάστε επίσης:

Φίλιππος Σπυρόπουλος: Ποιος είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης

Αυτή είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Ποιοι ορίζονται υπουργοί

Μιλένα Αποστολάκη: Να κυβερνήσουμε με ΝΔ αλλά με άλλο πρωθυπουργό (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:49