search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:57
MENU CLOSE

Ενδοοικογενειακή βία: 3.100 περιστατικά καταγράφηκαν από τις αρχές του 2023

25.05.2023 14:59
Untitled design (1)

Πάνω από 3.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας το 2023 και το κατήγγειλαν σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, με αφορμή τη γυναικοκτονία στη Χαλκιδική αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ πως έχουν καταγραφεί 3.100 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες το 2023.

«Έχουμε 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα, τα οποία οι γυναίκες πλέον τα γνωρίζουν» ανέφερε η κ. Δημογλίδου τονίζοντας ότι μια καταγγελία μπορεί να γίνει σε ένα απλό αστυνομικό τμήμα, όπου και εκεί υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά.

Όπως ανέφερε η κυρία Δημογλίδου, το 75% των υπαλλήλων στα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας αποτελείται από γυναίκες καθώς στην πλειονότητά τους τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες. «Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίστηκε πάνω από 3.100 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες», ανέφερε σχετικά.

Τέλος, μίλησε για το panic button (κουμπί πανικού) το οποίο είναι ένα τρομερά χρήσιμο εργαλείο που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες. «Ζητούν να λάβουν τον κωδικό και να κατεβάσουν αυτή την εφαρμογή, να την έχουν στη διάθεσή τους και να τη χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή βρίσκονται σε κίνδυνο».

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας (Photos)

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ήταν ψυχρή απέναντι στο παιδί – Δεν έμοιαζε με μαμά που στεναχωριόταν»

Ζάκυνθος: «Το παιδί θα πάθαινε θερμοπληξία» λέει ο αστυνομικός που το έσωσε (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:56