search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:19
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ: Η περίοδος που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός χορηγός τελείωσε

25.05.2023 23:35
pasok_2105_1200-700_new

Νέα απάντηση στον Άκη Σκέρτσο και τη Νέα Δημοκρατία έδωσε το ΠΑΣΟΚ το οποίο και τονίζει μέσω ανακοίνωσής του πως η περίοδος που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός τους χορηγός τελείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος απάντησε νωρίτερα σήμερα (25/5/2023) στο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη για την «κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα», ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι «μοναδικός στόχος το ΠΑΣΟΚ να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αφού οι πολίτες απέρριψαν στην κάλπη την καινοφανή άποψη του κ. Ανδρουλάκη ότι το τρίτο κόμμα θα επιλέξει τον πρωθυπουργό της χώρας, σήμερα ταυτίστηκε για άλλη μια φορά με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Και τονίζει: «Ο κ. Ανδρουλάκης αναμασά σήμερα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας τα οποία κρίθηκαν και απορρίφθηκαν από τους πολίτες. Προσπαθεί δε να λανσάρει τις δικές του επιθυμίες ως ανάγκη για τη χώρα, εκφράζοντας άλλη μια καινοφανή θεωρία: ότι οι πολίτες ψηφίζουν στις 25/6 για αντιπολίτευση, ενώ αυτό που κρίνεται είναι το αν η χώρα μας θα έχει μια αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας.

Είναι προφανές ότι μοναδικός στόχος του είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν μας αφορά και σίγουρα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα κοιτά σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι «Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2 – 3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση» όπως έγραψε το Ποντίκι.

Η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Σκέρτσος και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συνηθίσουν στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η περίοδος, που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός τους χορηγός, τελείωσε.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στην Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023-2026, που περιλαμβάνει μια μεγάλη και παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026».

Για να συμπληρώσει «Η κυβέρνηση όμως, παρά τις σημαντικές αυτές δεσμεύσεις, δεν συζήτησε καν την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα είναι το υψηλότερο μετά το 2010.

Επιπλέον σύμφωνα με τη σύσταση της Κομισιόν, οι καθαρές πρωτογενείς δαπάνες για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από 2,6% το επόμενο έτος σε σχέση με τις φετινές θέτοντας εν αμφιβόλω τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για παροχές».

Και καταλήγει μέ ερώτημα προς τον Άκη Σκέρτσο: «Επ’ αυτών έχει κάτι να σχολιάσει ο κ. Σκέρτσος; Ας αφήσει τους φτηνούς χαρακτηρισμούς και ας μιλήσει επιτέλους για τη δημοσιονομική ταμπακιέρα».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στην ΚΕ: Αποκλειστικά δική μου η ευθύνη της ήττας – Πάμε στη μάχη ως κόμμα εξουσίας

Εκλογές 2023: Ορκίζεται την Παρασκευή η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Ποιοι αναλαμβάνουν καίρια υπουργεία

ΣΥΡΙΖΑ για ΠΑΣΟΚ: Δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:17