search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:09
MENU CLOSE

Κύθηρα: H απάντηση του υπουργείο Ναυτιλίας για το τουρκικό αλιευτικό

28.05.2023 14:20
ki8ira_skafos

Απάντηση στα δημοσιεύματα για το τουρκικό αλιευτικό που έριξε δίχτυα, κοντά στις ακτές των Κυθήρων έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα και επισήμαναν πως το σκάφος που απεικονίζεται και σε βίντεο, δεν αλιεύει σε εθνικά χωρικά ύδατα. Πρόκειται «για ρυμουλκό που σέρνει κενούς ιχθυοκλωβούς προκειμένου να τους μεταφέρει στην κεντρική Μεσόγειο ή στα ανοιχτά της Μάλτας, όπου εκεί θα μεταβιβάσουν από άλλα μεγάλα αδειοδοτημένα αλιευτικά σκάφη, ερυθρό τόνο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνέχεια τα ρυμουλκά αυτά θα μεταφέρουν τους κλωβούς με τον τόνο σε φάρμες πάχυνσης της Τουρκίας.

Πρόκειται για συγκεκριμένη διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο και τέλη Ιουνίου, τα ίδια σκάφη με τους κλωβούς γεμάτους αλιεύματα θα επιστρέψουν με τον ίδιο τρόπο, στη χώρα τους.

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας επισήμαναν επίσης πως ακόμα και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές μπορεί ένα τέτοιο αλιευτικό να ζητήσει κατόπιν άδειας την αγκυροβόλησή του σε ασφαλές σημείο.

Τα συγκεκριμένα σκάφη όπως και τα αλιευτικά, ελέγχονται καθημερινά από ευρωπαϊκά και ελληνικά δορυφορικά συστήματα, ενώ ελικόπτερα του λιμενικού έχουν πραγματοποιήσει και πραγματοποιούν ελέγχους από αέρος.

Διαβάστε επίσης:

Άκης Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν πήρε το μήνυμα της κάλπης

Σπυρόπουλος: «Δεν υπάρχει θέμα με τον Καστανίδη, πορευόμαστε όλοι μαζί»

Θεοδωρικάκος: «Πρέπει να τελειώνουμε με την απλή αναλογική»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:08