search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:23
MENU CLOSE

Μυστήριο με εγκαταλελειμμένη βίλα Έλληνα επιχειρηματία στην Αγγλία: Γιατί εξαφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα

29.05.2023 13:55
Untitled design (2)

Το 2017 ο Έλληνας επιχειρηματίας Αθανάσιος Ταχμιτζής, εξαφανίστηκε μέσα σε ένα βράδυ από την έπαυλή του λίγο έξω από το Λονδίνο, στο King’s Lamgely του Χερντφορντσάιρ.

Ο Αθανάσιος Ταχμιτζής, άφησε πίσω του όλα του τα υπάρχοντα και την έπαυλη άθικτη, σα να πάγωσε στον χρόνο. Η υπόθεση ξύπνησε τη φαντασία πολλών και δημιουργήθηκαν πολλές θεωρίες για τους λόγους για τους οποίους ο επιχειρηματίας εγκατέλειψε το σπίτι του. Μια από τις θεωρίες ήταν ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έγιναν στόχος της ρωσικής μαφίας ή ότι έπεσαν θύματα αιφνιδιαστικής διάρρηξης.

Σύμφωνα όμως με την Daily Mail οι λόγοι είναι τελείως διαφορετικοί. Πηγές από την οικογένεια δήλωσαν πως ο Αθανάσιος Ταχμιτζής πως εκείνη την εποχή έδινε μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από το σπίτι του χωρίς να ενημερώσει τα 5 παιδιά του λόγω μιας οικογενειακής διαμάχης.

Ο Ταχμιτζής ταξίδεψε στην Ελλάδα για ιατρική περίθαλψη. Σήμερα ζει μόνος του στην Αθήνα και έχει αναρρώσει, ενώ σχεδιάζει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ασχοληθεί με την περιουσία του, η οποία εκτιμάται ότι αξίζει 2 εκατομμύρια λίρες.

Μια πηγή δήλωσε: «Δεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, αλλά έφυγε επειδή πάλευε με την υγεία του. Πολλές ανοησίες έχουν γραφτεί σχετικά με το γιατί έφυγε και έχουν υπάρξει πολλές τρελές θεωρίες. Αλλά η οικογένειά του θέλει απλώς να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις γελοίες εικασίες. Έφυγε με την πρόθεση να επιστρέψει και αυτό δεν έχει αλλάξει. Πριν από την αναχώρησή του, η ψυχική του και σωματική του υγεία υπέφερε πραγματικά λόγω του καρκίνου. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις καταστάσεις. Δεν κοίταζε να συμμαζέψει το σπίτι επειδή η ζωή του είχε γίνει ένας αγώνας. Έτσι, αποφάσισε να φύγει μακριά. Απλά δεν έχει επιστρέψει ακόμα, αυτό είναι όλο».

Όλο αυτό το διάστημα έχουν μπει διάφοροι στην έπαυλη όπου βγάζουν φωτογραφίες από το εσωτερικό της. Τα δωμάτια του πολυτελούς ακινήτου, μοιάζουν να έχουν «παγώσει» τη στιγμή που οι ένοικοί του αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν ξαφνικά. Ένα ρολόι χειρός ακουμπισμένο στο κομοδίνο, δίσκοι στο πικάπ, πιάτα στο τραπέζι σαν κάποιος να ετοιμάζεται να καθίσει για φαγητό και πανάκριβα ρούχα στις κρεμάστρες. Σε άλλες φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό της έπαυλης, δείχνουν έπιπλα, διακοσμητικά, ακόμη και μια μισοτελειωμένη παρτίδα σκάκι σε ένα τραπέζι, γεγονός που έχει πυροδοτήσει φήμες σχετικά με το γιατί ο Ταχμιτζής έφυγε τόσο βιαστικά.

Τα μέλη της οικογένειας πάντως, ισχυρίζονται πως έχουν κλαπεί από την έπαυλη αγαθά αξίας περίπου 150.000 λιρών. Μια πηγή αποκάλυψε στην Daily Mail: «Μόλις τα παιδιά έμαθαν ότι ο πατέρας τους είχε εγκαταλείψει την έπαυλη, στόχος τους ήταν να την ασφαλίσουν. Αλλά αυτό ήταν δύσκολο εξαιτίας όλης της δημοσιότητας που το περιβάλλει. Έχουν μπει πολλοί άνθρωποι εκεί μέσα. Έχουν προκληθεί πολλές ζημιές από αυτούς που εισήλθαν παράνομα και έχουν κλαπεί πολλά πράγματα».

Τέλος, η ίδια πηγή ανέφερε: Η πηγή δήλωσε στην Daily Mail: «Ήταν το οικογενειακό τους σπίτι, αλλά μετά το θάνατο της Σάρον και αφότου έφυγαν τα παιδιά από αυτό, ο Θάνος έμεινε μόνος του. Τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα και αναρρώνει. Όταν θα είναι σε θέση να το κάνει, θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πουλήσει την έπαυλη».

Διαβάστε επίσης:

Μιλάνο: Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα σε σχολείο (video)

Τουρκία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η λίρα – Κέρδη στο χρηματιστήριο

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία – Πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο εξήγγειλε ο Σάντσεθ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:23