search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:25
MENU CLOSE

Αθήνα 9,84: Γίνεται 36 ετών σήμερα και το γιορτάζει

31.05.2023 09:11
athina_984_new

Μεγάλη μέρα η σημερινή για τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Γινεται 36 ετών και το γιορτάζει με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αλλά και παράλληλη εκδήλωση στην Τεχνόπολη.

Ακριβώς πριν από 36 χρόνια βγήκε στον αέρα ο δημοτικός σταθμός Αθήνα 9,84 -επι δημαρχίας Μιλτιάδη Έβερτ– με πρόεδρο τον ηθοποιό Νίκο Απέργη και διευθυντή τον δημοσιογράφο Γιάννη Τζαννετάκο. Εξέπεμπε -χωρίς άδεια λειτουργίας- από το ισόγειο του τότε δημαρχείου, στην οδό Λιοσίων 22. Η εκπομπή του νοηματοδότησε την άνοιξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας στην Ελλάδα.

Με αφορμή τα γενέθλια από το μικρόφωνο και τη συχνότητα του σταθμού θα κάνουν εκπομπές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ανθρώπους του Πολιτισμού και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου οι οποίοι διαμόρφωσαν με την παρουσία του την πορεία του εμβληματικού ραδιοσταθμού, μαζί με την τωρινή ομάδα του σταθμού.

Στο ειδικό πρόγραμμα το οποίο είναι ήδη στον αέρα. Στο μικρόφωνο είναι ο Νίκος Γιατράκος ενώ έχουν προηγηθεί οι Ελένη Κάραμποτ η οποία συνομίλησε με τα ιστορικά στελέχη του σταθμού Σωτήρη Στανωτά και Δημήτρη Κωνσταντάρα και η Αναστασία Ντόλκα.

 Στις 09.00 και για μια ώρα θα κάνει η εκπομπή η Μπήλιω Τσουκαλά και στις 10.00 θα την «αλλάξει» ο Φοίβος Καρζής, ο οποίος θα κάνει και τηλεφωνική συζήτηση με τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο (το 1988 και επι δημαρχίας του στον Πειραιά εξέπεμψε το έτερο δημοτικό ραδιόφωνο, Κανάλι 90,4FM) και συνεχίζουν ανα ώρα,  ο Γιάννης Τζαννετάκος, ο Παύλος Αλέπης, ο Βασίλης Σκουντής, ο Άγγελος Πυριοχός, ο Παύλος Τσίμας και ο Θανάσης Λάλας, η Λουκίλα Καρρέρ και ο Γιάννης Τριάντης, καθώς και οι Γιώργος Μονεμβασίτης, Στέλιος Χατζημιχαήλ και Γιώργος Τσάμπρας.

Παράλληλα, στο Μηχανοστάσιο της Τεχνόπολης, έως την Τρίτη 6 Ιουνίου θα είναι επισκέψιμη έκθεση που περιλαμβάνει ανέκδοτο φωτογραφικό, αρχειακό και οπτικοακουστικό υλικό εκείνης της εποχή, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ηχητικά αποσπάσματα εκπομπών.

Διαβάστε επίσης:

Ο «Σασμός» έδιωξε από την κορυφή της τηλεθέασης τη «Γη της ελιάς»

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια

Νέα καταγγελία για τον καρδιοχειρουργό: Χειρούργησε 30χρονο που κατέληξε – Τι απαντά ο γατρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:24