search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 11:22
MENU CLOSE

Υπόθεση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη: Διεθνής η σπείρα που μετέφερε την κοκαΐνη

03.06.2023 16:36
astinomia-new
Πηγή: Pixabay

Με την πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, συνδέεται το φορτίο 161 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χθες, σε κοντέινερ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν δέκα ημέρες και ήταν τοποθετημένα σε κοιλοδοκούς σε δύο κοντέινερ που μετέφεραν μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ. Η αξία τους υπολογίζεται σε περίπου 18 εκ. ευρώ και το όφελος από την εισαγωγή και πώλησή τους ανέρχεται σε 3.200.000 ευρώ.

Στις αρχές Μαϊου συνελήφθησαν δέκα άτομα στην Ελλάδα και τέσσερα άτομα στη Βόρεια Μακεδονία, μέλη κυκλώματος – μεταξύ των οποίων 68χρονος γιατρός, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων – και κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά και 600 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν κρύψει και εξάγει μέσα από εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες.

Τα δύο κοντέινερ, στα οποία βρέθηκε η νέα ποσότητα κοκαΐνης, είχαν αποστολέα την ίδια εταιρεία από το Εκουαδόρ και παραλήπτρια την ίδια εταιρεία που εδρεύει στα Σκόπια – στοιχεία που σύμφωνα με τις αρχές, οδηγούν στο ίδιο κύκλωμα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τοπικές και διεθνείς Αρχές κατέσχεσαν περισσότερα από 161 κιλά κοκαΐνης.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα: Καλοκαιρινό χαλάζι στο κέντρο της πόλης (Video)

Βόλος: Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στην 5χρονη κόρη τους

Σύγκρουση πλοίων στη Χίο – Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού: «Δεν υπήρξε η συνεργασία που επιθυμούσαμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 11:21