search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:28
MENU CLOSE

Ντράζεν Πέτροβιτς: 30 χρόνια χωρίς τον «Μότσαρτ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ

07.06.2023 19:09
petrovits-new2

Πέρασαν 30 χρόνια από τη μέρα που κόπηκε άδοξα το νήμα της ζωής του σπουδαίου μπασκετμπολίστα Ντράζεν Πέτροβιτς

Ήταν 7 Ιουνίου του 1993 όταν στον αυτοκινητόδρομο 9 της Autobahn που συνδέει τη Νυρεμβέργη με το Μόναχο στη Γερμανία, ο μεγάλος Ντράζεν Πέτροβιτς άφησε στην άσφαλτο τη τελευταία του πνοή.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 23χρονη Κλάρα Ζαλάντζι «καρφώθηκε» με ταχύτητα σε φορτηγό. Ο Ντράζεν, δεν οδηγούσε επειδή το δίπλωμά του είχε λήξει εκείνη την ημέρα, ενώ είχε αποκοιμηθεί στη θέση του συνοδηγού, δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο «Μότσαρτ» όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του επειδή είχε εκείνη την μαγική ικανότητα να διευθύνει με απόλυτη μαεστρία την ορχήστρα γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1964 και ήταν το δεύτερο παιδί του Γιοβαν και της Μιρζένκα.

Ο μεγάλος του αδερφός Άτσο ήταν εκείνος που τον βοήθησε να μυηθεί στα μυστικά της πορτοκαλί μπάλας. Σε ηλικία 13 ετών ήταν μέλος της παιδικής ομάδας της τοπικής KK Šibenka Šibenik. Τότε έδειξε για πρώτη φορά το φονικό του ένστικτο στο σκοράρισμα.

Ήταν τέτοια η αγάπη που είχε για την «σπυριάρα» που κάποτε είχε δηλώσει πως «το να χάσω προπόνηση είναι για εμένα μια αφόρητη αμαρτία». Τρανή απόδειξη τα λόγια του φίλου του και νυν προπονητή Νέβεν Σπάχια ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Ντράζεν μπορεί να ήταν μόλις 13 ετών αλλά δεν ήθελε να χάνει ούτε στην προπόνηση. 

Η παραλίγο μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Τις ημέρες που προηγήθηκαν τον θάνατο του, ο Πέτροβιτς είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε στο NBA και είχε εξωτερικεύσει τις σκέψεις του να γυρίσει σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων όμως ο Παναθηναϊκός είχε δύο βασικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με τους ανταγωνιστές.

Ασφαλώς, το πρώτο ήταν ο προπονητής Ζέλικο Παβλίσεβιτς, που είχαν συνεργαστεί στην Τσιμπόνα και δεύτερον η προσέγγιση του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Γκάλη.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέα επένδυση σε εταιρεία πώλησης γλυκών

Ρολάν Γκαρός: Ηττήθηκε από τον Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς

Λιονέλ Μέσι: Απαισιοδοξία στην Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφή του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:26