search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:36
MENU CLOSE

Σε κρίση το CNN – Έρχονται δραματικές αλλαγές

07.06.2023 13:14
cnn new

Αναβρασμός επικρατεί στην ενδοχώρα του CNN, το οποίο αντιμετωπίζει μια πρόκληση με ισχυρό κλυδωνισμό.

Έπειτα από ένα χαοτικό Σαββατοκύριακο με αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ και πρωτοσέλιδα όλα υποδηλώνουν ότι οι ημέρες του ισχυρού άνδρα του επιδραστικού ειδησεογραφικού οργανισμού, Κρις Λιχτ, είναι μετρημένες.

Το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης πίεσης, αναφέρουν ειδικοί παρατηρητές, έπειτα από χρόνια εταιρικών συγχωνεύσεων, αλλαγών στα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης του και πτώσης της τηλεθέασης του.

Στο πρόσφατο επεισόδιο, στο δραματικό σίριαλ του CNN, τίθεται υπό αμφισβήτηση κατά πόσο θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένο το δίκτυο για τις εκλογές του 2024 – θεωρητικά είναι το πλέον προσοδοφόρο πρόγραμμα του καναλιού – και αν έχει plan b σε ενδεχόμενη κατάρρευση των καλωδιακών λειτουργειών του.

Μείωση κερδών ανησυχία για τις καλωδιακές υπηρεσίες του

Το CNN πέρσι εμφάνισε κέρδη περι τα 750 εκατ. δολάρια, σημαντικά μειωμένα από το τουλάχιστον ένα δισ. δολάρια που είχε σταθερά μεταξύ 2016-2020.

Η μείωση κερδών μπορεί να οφείλεται στην διάλυση του CNN+. Επίσης η τρέχουσα αποτίμηση του δικτύου είναι πιθανότατα αρκετά λιγότερη από την αξία που είχε στα τέλη του 2020 όταν στο «τιμόνι» του δικτύου βρισκόταν ο Τζέφ Ζάκερ και είχε προσπαθήσει τότε να διερευνήσει μια συμφωνία πώλησης του CNN.

Σε εκείνη τη διαπραγμάτευση το «βάρος σε χρυσάφι» του ειδσεογραφικού οργανισμού είχε αποτιμηθεί σε περίπου 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές των New York Times και Axios.

Πάντως, πηγές περι την μητρική εταιρεία Warner Bros. Discovery, δήλωσαν ότι το CNN δεν πωλείται… επι του παρόντος.

Στην ενδοχώρα του CNN το κλίμα κάθε άλλο παρά εύκρατο είναι. Το ηθικό είναι πεσμένο και το άγχος είναι μεγαλύτερο με τις διενέξεις για τον Λιχτ να περνούν σε δεύτερη μοιρά, τουλάχιστον για τους εργαζόμενους.

Έντονος προβληματισμός από την κατάργηση του CNN+

Πολλαπλασιαστής ανησυχίας ήταν η διάλυση της συνδρομητική υπηρεσίας ροής CNN+ πέρσι, μόλις τρεις εβδομάδες από την έναρξη λειτουργία της.

Ο σκεπτικισμός που αναπτύχθηκε στους υπαλλήλους προκλήθηκε από την αμφιβολία κατά πόσο το δίκτυο θα πραγματοποιηούσε τη μετάβαση στη νέα εποχή (τη συνδρομητική ιντερνετική πλατφόρμα) όταν αναπόφευκτα θα κατέρρεε το καλωδιακό πακέτο.

Αν και η μητρική εταιρεία καταφέρνει να συγκεντρώνει παγκόσμιο κοινό διαδικτυακά, εν τούτοις δυσκολεύεται να δημιουργήσει νέα προϊόντα για να διατηρήσει τη βάση θεατών του δικτύου και να την αναπτύξει.

Στο μεταξύ ο Ντέιβιτν Λίβι, στέλεχος της WBD και έμπιστος του διευθύνοντα συμβούλου του οπτικοακουστικού κολοσσού, Ντέιβιντ Ζατσλαβ, διορίστηκε επικεφαλής λειτουργίας του CNN την περασμένη εβδομάδα, μία ημέρα πριν το περιοδικό The Atlantic δημοσιεύσει ένα θέμα με το οποίο φιλοτέχνησε με αποκαλυπτικό τρόπο το προφιλ του Κρις Λιχτ.

Ο Λιχτ ζήτησε συγγνώμη από το προσωπικό του CNN στο πλαίσιο σύσκεψης επιτελικών στελεχών λέγοντας πως «δεν θα έπρεπε να αποτελώ είδηση εκτός κι αν τραβώντας τα «πυρά» πάνω μου σας βγάζω από το στόχαστρο».

Ο Λιχτ ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις εμπορικές, λειτουργικές και διαφημιστικές δραστηριότητες του CNN.

Στις επόμενες εβδομάδες θεωρείται δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν σαρωτικές διαρθρωτικές κινήσεις στον τομέα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού η ομάδα του οποίου θα τεθεί υπο την αρμοδιότητα του νέου διευθυντή Λειτουργίας του CNN, άμεσα.

Διαβάστε επίσης

Open: Συμφωνία με την Barking Well Media – Αναλαμβάνει τον ψυχαγωγικό τομέα του σταθμού

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο «μικροσκόπιο» παγκόσμιου συνεδρίου ΜΜΕ

Χοακίν Φίνιξ: Οι πρώτες φωτογραφίες του ως Ναπολέων στη νέα παραγωγή της Apple TV+

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:31