search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:11
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο Mega: Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός (Videos)

08.06.2023 12:29
mitsotakis_mparka_new

Νέο κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους να σπεύσουν στις κάλπες την 25η Ιουνίου, ώστε η ΝΔ να πετύχει το στόχο της αυτοδυναμίας απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος μέσω πρωινής εκπομπής στο Mega Channel.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα, η παραλία, ο εφησυχασμός» τονίζοντας ότι «δεν αισθάνομαι άτρωτος. Οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Μαΐου. Αυτό το ποσοστό που πήραμε αυξάνει την ευθύνη για να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να εφαρμόσω το πρόγραμμα που είπαμε και να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός. Ο κάθε πολίτης που σε ψήφιζει σου δίνει ατομική εντολή να λύσουμε αυτό που τον απασχολεί. Το υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι λευκή εντολή και εντολή αλαζονείας, ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και θα πρέπει να πάμε χαλαροί στην κάλπη».

Αναφερόμενος, δε, στη δήλωσή του ότι αν η ΝΔ δεν πετύχει την αυτοδυναμία, θα υπάρξουν και νέες κάλπες, ο πρόεδρος του κόμματος εξήγησε ότι «αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική τον Μάιο θα είχαμε ήδη κυβέρνηση. Καταλαβαίνω την κούραση, αλλά κάποιοι άλλοι την επέλεξαν την απλή αναλογική. Χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα μια ισχυρή κυβέρνηση. Έτσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν είναι παρά το λογικό συμπέρασμα, όταν κάποιοι που θα μπορούσαν να είναι σύμμαχοί μας λένε ότι δεν ενδιαφέρονται και θέλουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ».

Με δεδομένο ότι η διακομματική αποφάσισε να πραγματοποιηθεί και νέα τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή στις 21 Μαΐου, ο Κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τηλεοπτική «μονομαχία» του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, για άλλη μια φορά φάνηκε να απορρίπτει το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε προεδρικό σύστημα και δεν περνούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ενώ επισήμανε με έμφαση ότι θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη debate με τη συμμετοχή των αρχηγών των κομμάτων εντός Βουλής (δηλαδή, όσον συμμετείχαν και στην προηγούμενη τηλεμαχία, πλην του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη).

Όσον αφορά στα πρόσφατα τραγικά περιστατικά με θανάτους πολιτών λόγω αδυναμιών ανταπόκρισης του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ “νέο ΕΣΥ”», και  υποστήριξε ότι τα καλά του ΕΣΥ πολλές φορές χάνονται μέσα στον ορυμαγδό των τραγικών περιστατικών. Αναφέρθηκε στην πρωινή του επίσκεψη στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», όπου υλοποιείται το νέο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι.

Σε πιο προσωπικό τόνο, αναφερόμενος στη σχέση του με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «για χρόνια δεν ήμασταν μαζί. Την ξεπεράσαμε τη δυσκολία με το να μην χρεώσουμε στον άλλο τα προβλήματα στη σχέση μας. Πρέπει να είσαι απόλυτα ταγμένος στα παιδιά ακόμα και αν δεν είσαι μαζί με κάποιον. Δεν είπαμε ποτέ κακές κουβέντες ο ένας για τον άλλο και όταν βρεθήκαμε ξανά μαζί επανατοποθετήσαμε τη σχέση μας σε νέα βάση και είμαστε καλύτερα από ποτέ. Κάθε σχέση έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και πριν κάποιος πάρει οριστικές αποφάσεις όπως ένα διαζύγιο πρέπει να δίνει περισσότερο χρόνο και να αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αναζητώντας μια άλλη εναλλακτική αλλά και να δουλέψει με τον εαυτό του».

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν ασχολείται και δεν απαντά σε κακεντρεχή σχόλια «αν και το έκανα παλαιότερα» αποκαλύπτοντας, παράλληλα, ότι η σύζυγος και τα παιδιά του επιμένουν στο να μην δείχνουν καμία αλαζονεία. «Η δουλειά που κάνουμε έχει πολλά φώτα και προβολείς αλλά όταν τα φώτα σβήνουν μένουμε με τα προβλήματα για τα οποία πολλές φορές χρειάζεται να πάρουμε την λιγότερο κακή απόφαση. Αυτό που χρειάζεται ένας πολιτικός είναι να έχει την οικογένεια του να τον στηρίζει και να του λέει την αλήθεια. Και εγώ αυτό το έχω με τη Μαρέβα και με τα παιδιά μου», είπε. 

Τέλος, αναφερόμενος στην ψήφο των νέων και την επίδραση που είχε σε αυτή το TikTok, ο Κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «οι νέοι δεν μας ψήφισαν για την εικόνα αλλά επειδή μιλήσαμε για τα πραγματικά τους προβλήματα. για θέματα παιδείας, για την εργασία, για το bullying. Το χαίρομαι το TikTok γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι και να βγάζω ένα μέρος της έντασης από την σκληρή δουλειά που κάνουμε», προσθέτοντας ότι το μέσο «δεν είναι η νέα μου εικόνα. Το TikTok έδειξε την πραγματική μου εικόνα. Το ίδιο μου συμβαίνει και όταν συναντώ ανθρώπους από κοντά. Το TikTok μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε τη γλώσσα της νεολαίας και τι θέλει».

Διαβάστε επίσης:

Φίλης σε Συρίγο: «Είστε αδιάφοροι για τη δημόσια υγεία, πεθαίνει ο κόσμος στην καρότσα» (video)

ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς θα ζήσουμε καλύτερα» – Αυτό είναι το νέο προεκλογικό σποτ (Video)

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι κάνει – Υπηρετεί 1.000 οικογένειες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:11