search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:55
MENU CLOSE

Προβληματισμός στη ΝΔ από τα απανωτά περιστατικά στην υγεία και από την χαλαρότητα των ψηφοφόρων

08.06.2023 06:00
mitsotakis nd

Την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει στο τραπέζι της εκλογικής μάχης τις τρίτες κάλπες – εάν δεν κατορθώσει να έχει άνετη αυτοδυναμία – δύο περιστατικά τα οποία έχουν να κάνουν με τα θέματα της υγείας περιπλέκουν τα πράγματα καθώς δίνουν το αίσθημα της ανασφάλειας στην κοινή γνώμη. 

Προχθές στην Κω μία γυναίκα έχασε την ζωή της ενώ την μετέφεραν στην καρότσα ενός φορτηγού γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο και χθες στην Νέα Μάκρη  μία 19χρονη έγκυος πέθανε – μαζί και το παιδί της – καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ άργησε να πάει περισσότερο από τέσσερεις ώρες για να την παραλάβει. 

Τα στελέχη της ΝΔ εμφανίζονται θορυβημένα καθώς αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου είδους θέματα αφορούν όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν στις εκλογές

Το γεγονός ακόμα, ότι οι υποθέσεις αυτές δεν είναι προϊόν κάποιου αντιπολιτευτικού αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τραγικές καθημερινές υποθέσεις δυο γυναικών που έχασαν την ζωή τους μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα έφερε αμηχανία στα στελέχη της Πειραιώς, τα οποία απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις για το θέμα.  

Όπως έλεγαν στελέχη της ΝΔ, το τελευταίο που επιθυμούσαν την συγκεκριμένη στιγμή ήταν να προκύψουν τέτοιου είδους ευαίσθητα θέματα τα οποία αναμοχλεύουν τα όποια προβλήματα υπάρχουν στον χώρο της υγείας.  

Μόνο ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καβάλα όπου βρέθηκε χθες, δεσμεύτηκε πως η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα είναι προσωπικό του στοίχημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι, όχι μόνον θα επιβεβαιώσουν την επιλογή της 21ης Μαΐου, αλλά θα δώσουν στη Ν.Δ. και υψηλότερα ποσοστά.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κρύβουν την αγωνία τους για το εάν τελικά η ΝΔ θα καταφέρει να αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Παράγοντες της Πειραιώς λένε μάλιστα, ότι η αγωνία τους είναι υπαρκτή καθώς κάποια στοιχεία δείχνουν ότι η επτακομματική Βουλή και η χαλαρότητα μπορεί να φέρουν προβλήματα στις δεύτερες κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η απόφαση των στελεχών της ΝΔ ήταν να υπονοούν τις τρίτες κάλπες, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται, προκειμένου να μην εκληφθεί ως αλαζονεία .

Η αλλαγή αυτή υπάρχει γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία κάποιων εταιρειών δημοσκοπήσεων δείχνουν μειωμένο ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος για τις επικείμενες εκλογές.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα, οι ψηφοφόροι να μην πάνε στις κάλπες και αφετέρου να ψηφίσουν διαφορετικά από ό,τι ψήφισαν στις εκλογές της 25ης Μαΐου, .

Με βάση άλλωστε αυτή την εικόνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε σε συνέντευξη του  ότι «Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο, νομοτελειακά, θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο».

Γι’ αυτό μάλιστα από την Καβάλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε ακόμα να μην πάει καμία ψήφος χαμένη από αυτούς που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις 21 Μαΐου και να προσπαθήσουν να πείσουν κι άλλους ακόμα να την ψηφίσουν και δήλωσε πως η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να γίνει με ακρότητες, με ύβρεις, με τοξικότητα, αλλά με συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο.

Διαβάστε επίσης:

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτάσεις για το παραγωγικό μοντέλο, το κοινωνικό κράτος, τα δημόσια αγαθά και τη στέγη

«Καρφί» Καστανίδη για Μητσοτάκη: Νομπελίστας των υποκλοπών και αρτίστας των διαφόρων -pass

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Εκκλησία να μείνει μακριά από την πολιτική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29