search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:31
MENU CLOSE

Ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται όπως έστρωσε!

09.06.2023 06:00
sofia-voultepsi

Παρουσιάζουν και ξαναπαρουσιάζουν το πρόγραμμά τους. Προσθέτουν, αφαιρούν, πολλαπλασιάζουν, διαιρούν. Μετρούν βήματα, μοιράζονται σε τομείς, εξηγούν και επεξηγούν. Αλλάζουν πρόσωπα και τίτλους προγραμμάτων, τα φέρνουν από εδώ, τα φέρνουν από εκεί, συνοψίζουν και εξειδικεύουν. Αλλά τελικά μένουν πάντα στα ίδια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση. Η αλήθεια, όμως, είναι πως όπως έστρωσαν κοιμούνται.

Έχουν περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια καθυβρίζοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους – εθελόδουλοι, προσκυνημένοι, Γκεστάπο, Δ΄ Ράιχ, πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, εφιάλτες, Τσολάκογλου, γερμανοτσολιάδες, τσιράκια των τοκογλύφων, γιουσουφάκια, πλασιέ συμφερόντων, παιδοβιαστές, εγκληματίες και άλλα πολλά.

Είτε βρίσκονται στην αντιπολίτευση, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση.

Δεν ψήφισαν ούτε ένα θετικό μέτρο – ούτε τα επιδόματα στους υγειονομικούς, με την δικαιολογία ότι ήθελαν μόνιμες αυξήσεις. Όταν δόθηκαν οι μόνιμες αυξήσεις δεν ψήφισαν ούτε αυτές.

Δεν ψήφισαν την αμυντική θωράκιση της χώρας – ούτε αυτά που οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει και υπογράψει.

Πέρασαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια διαφωνώντας με τα πάντα και συνεχίζοντας τις ύβρεις.

Πέρασαν την προ της 21ης Μαΐου προεκλογική περίοδο, διαφημίζοντας την απλή αναλογική και ψάχνοντας συνεταίρους. Και με την ίδια επιχειρηματολογία – το Predator, οι νεκροί της πανδημίας, η Ενημέρωση 108, η μιντιακή υπεροπλία, τα μεγάλα συμφέροντα. Και με επιχειρηματολογία από τα παλιά – τα ξένα Funds, οι ιδιωτικοποιήσεις, το νερό.

Μέσα στη σύγχυση και επειδή δεν βρήκαν τον χρόνο να φτιάξουν ένα καινούργιο πρόγραμμα, ξαναπαρουσίασαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης – κατάργηση του ΤΧΣ, αφορολόγητο, 13η σύνταξη, δημόσιος τραπεζικός πυλώνας.

Η στρατηγική τους ηττήθηκε στις κάλπες. Ο λαός δεν ξέχασε ότι άλλα υποσχέθηκαν το 2014 και άλλα έπραξαν μετά το 2015 και την «ηρωική» διαπραγμάτευση.

Άλλα έλεγαν, άλλα έπραξαν!

Μετά το πρώτο σοκ και μια ήπια αυτοκριτική σοβιετικού τύπου – ως γνωστόν η αυτοκριτική για την αριστερά είναι μέσο για να «μαζεύονται» οι διαφωνούντες και να επιλέγονται τα πιο ανώδυνα σημεία «για να μην δίδονται όπλα στον αντίπαλο» – άρχισαν ψυχιατρικού τύπου αναλύσεις και διαγνώσεις: Θα το πληρώσει η κοινωνία, Σύνδρομο Στοκχόλμης, παράκρουση, τα κοστούμια προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας, δεν υπολογίσαμε την επίδραση της πανδημίας στην ψυχική κατάσταση του λαού.

Τώρα, επανέρχονται με νέο – το παλιό – πρόγραμμα, πολύ πιο ογκώδες από το εκείνο της Θεσσαλονίκης.

Και ξανά μανά από την αρχή:

Τα ξένα Funds – τα οποία οι ίδιοι έφεραν στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους την δυνατότητα να έχουν έδρα εκτός Ελλάδας και ασυλία στα στελέχη τους.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας – την οποία οι ίδιοι άφησαν απροστάτευτη με σειρά νόμων, μεταξύ των οποίων και οι νόμοι για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οπότε και ενταφιάστηκε και η «σεισάχθεια» και η «νέα σεισάχθεια».

Η προστασία των δημόσιων επιχειρήσεων από τις ιδιωτικοποιήσεις – τις οποίες οι ίδιοι μετέφεραν (και το νερό και τη ΔΕΗ) στο υπερταμείο, μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους και τους υδρογονάνθρακες. «Αυτόματα και χωρίς αντάλλαγμα», όπως έλεγε ο νόμος τους. Ο συγκεκριμένος ιδρυτικός νόμος του υπερταμείου μάλιστα αναφέρεται σε μεταφορά της δημόσιας περιουσίας με σκοπό να μεγιστοποιηθεί η αξία της και μετά να ρευστοποιηθεί!

Το αφορολόγητο – το οποίο τώρα τοποθετούν στις 10.000, ενώ το 2014 το τοποθετούσαν στις 12.000, αλλά τελικά το έριξαν στα 5.681 ευρώ.

Το ΤΧΣ – από το οποίο το 2014 έλεγαν ότι θα αρπάξουν 3 δις για τη σεισάχθεια και τώρα λένε ότι θα το καταργήσουν (πράγμα εντελώς αδύνατον).

Ο δημόσιος τραπεζικός πυλώνας – τις οποίες τράπεζες πρώτα έκλεισαν και μετά τις αφελλήνισαν εντελώς θέτοντάς τις υπό τον απόλυτο έλεγχο ενός πανίσχυρου ΤΧΣ.

Ο «δημοκρατικός ενεργειακός σχεδιασμός» – τώρα μας λένε ότι θα συστήσουν «Ταμείο Ενεργειακής Δημοκρατίας»! Θα ήταν ασυναρτησία αν δεν ήταν επικίνδυνο! Διότι το «νέο» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, όπως και πριν από δέκα χρόνια, διακοπή των ερευνών και των εξορύξεων! Σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη την ενεργειακή αυτάρκεια!

Μετά πήγαν στο γήπεδο του Μητσοτάκη!

Και αφού τα έκαναν όλα αυτά, στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, άρχισαν να μιλούν για… φόρους! Δηλαδή οι μεγαλύτεροι φορομπήχτες όλων των εποχών, αποφάσισαν να παίξουν στο γήπεδο του Μητσοτάκη! Ο οποίος όχι μόνο είναι πολέμιος των φόρων, αλλά και – παρά τις τρομερές εξωγενείς κρίσεις που ξέσπασαν επί της θητείας του – κατήργησε ή μείωσε 50 φόρους, αφαιρώντας από τους πολίτες φορολογικά βάρη ύψους 7 δις ευρώ.

Ματιασμένοι να ήταν δεν θα πήγαιναν τόσο συχνά από λάθος σε λάθος!

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, συνεχίζουν τα ψέματα!

Κατά την παρουσίαση του «νέου» προγράμματος του κόμματός του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας είπε πως «το ποσοστό των πολιτών σε κίνδυνο φτώχειας φτάνει σήμερα στο θηριώδες 28,2%»!

Το ποσοστό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (με βάση τα εισοδήματα του 2021) είναι 18,8%.

Θηριώδες ήταν το ποσοστό του κ. Τσίπρα που το 2016 το πήγε στο 35,6% και φεύγοντας το άφησε στο 28,9%!

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, ακούσαμε – κατά την παρουσίαση του νέου παλιού προγράμματος – τον κ. Τσακαλώτο να λέει πως «όπως δεν ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019 για ποιες κοινωνικές ομάδες διαπραγματεύεται με την τρόικα, έτσι θα γίνει και σε μια μελλοντική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα»!

Αυτό ακούστηκε μάλλον απειλητικό, αν κρίνουμε ότι ο κ. Τσίπρας (παρέα με τον κ. Καμμένο) έκοψε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις από τις χήρες και τα ορφανά, αύξησε τις εισφορές υπέρ υγείας στους συνταξιούχους, μείωσε την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ από τα 486 στα 392,7 ευρώ, ψήφισε το νόμο Κατρούγκαλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρελθόν. Βαρύ παρελθόν. Παρελθόν αναξιοπιστίας και άτακτης υποχώρησης. Ενώ έλεγε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, θα σχίσει τα μνημόνια και θα διώξει τους τροϊκανούς με τις κλωτσιές – μαζί με τους «πρωθυπουργούς της νέας Φρειδερίκης» και λοιπούς «μερκελιστές».

Και ενώ γνώριζε το παρελθόν του, προσβλήθηκε από ένα διαρκές σύνδρομο άρνησης πραγματικότητας. Με αποτέλεσμα να συγκρουστεί και με τον εαυτό του και με την πραγματικότητα.

Τώρα, κοιμάται όπως έστρωσε…

* Η Σοφία Βούλτεψη είναι Υποψήφια Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ

Διαβάστε επίσης:

Δώρον άδωρον οι ρυθμίσεις χρέους

Έσπασε το φράγμα της ανοχής μας!

«Περιβαλλοντική συνείδηση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27