search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:50
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επίθεση του Κιέβου απέτυχε, λέει ο Πούτιν – Κι άλλα όπλα στέλνουν οι ΗΠΑ

09.06.2023 18:44
ukraine-russia-war-1-new

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση κατά του ρωσικού στρατού αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις απέτυχαν στους στόχους τους παρά τις έντονες μάχες τις τελευταίες τρεις μέρες.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτή η επίθεση έχει αρχίσει. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι χρησιμοποιούνται οι στρατηγικές εφεδρείες του ουκρανικού στρατού» δήλωσε ο Πούτιν σε ρώσους δημοσιογράφους στο Σότσι. «Ο ουκρανικός στρατός δεν πέτυχε τους στόχους του σε κανένα τομέα».

Ο Πούτιν είπε ότι οι μάχες είναι πολύ εντατικές τις τελευταίες τρεις μέρες αλλά ότι «ο εχθρός δεν είχε επιτυχία» σε καμία από τις μάχες.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για το θάρρος και τον ηρωισμό των Ρώσων μαχητών, τη σωστή οργάνωση και διοίκηση και έλεγχο των στρατευμάτων, καθώς και την υψηλή αποτελεσματικότητα των ρωσικών όπλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας γνώρισαν σημαντικές απώλειες που ξεπερνούν σημαντικά τους «κλασικούς» δείκτες. «Δεν θα αναπαράγω τους αριθμούς τώρα, αλλά είναι εντυπωσιακοί», παραδέχτηκε ο πρόεδρος.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι αυτή η τραγωδία οφείλεται στα γεγονότα που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια και την ευθύνη για αυτά φέρει εξ ολοκλήρου το καθεστώς του Κιέβου, του οποίου η κύρια πηγή ισχύος είναι ένα πραξικόπημα», διευκρίνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη χορήγηση νέου πακέτου βοήθειας ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει κρίσιμης σημασίας ικανότητες αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικά.

Το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας HAWK και πυραύλους, βλήματα πυροβολικού 105 και 203 χιλιοστών, μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα Puma, πυρομαχικά πυραυλικών συστημάτων καθοδηγούμενων με λέιζερ και υποστήριξη στην εκπαίδευση και τη συντήρηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί σε διάφορους τομείς του μετώπου, συγκεντρώνοντας μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού. Ο ρωσικός στρατός απέτρεψε αυτές τις προσπάθειες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν πέτυχαν τους στόχους τους και υπέστησαν σημαντικές απώλειες – πάνω από 3,7 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό, πάνω από 50 τανκς και άλλο εξοπλισμό σε τρεις ημέρες.

Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε μια νυχτερινή προσπάθεια από ειδικά εκπαιδευμένους εφέδρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να διασπάσουν τις ρωσικές άμυνες στην Ζαπορίζια. Τα ουκρανικά στρατεύματα απέτυχαν. Την τελευταία ημέρα, το Κίεβο έχασε 945 στρατιώτες, 33 άρματα μάχης, 28 οχήματα μάχης πεζικού, 38 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρεις βάσεις πυροβολικού Krab και άλλα όπλα.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Τι γνωρίζουν οι Αρχές για τον δράστη της επίθεσης στην Ανεσί – Οι σταθμοί του σε Τουρκία και Ελλάδα

Nέα ναυάγια μεταξύ Τυνησίας και Σικελίας – Τι σημαίνουν οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις

Τα λάθη και οι ανοησίες που έκαναν οι πιο ευφυείς άνδρες…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:45